Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Imagineering de Disney Wish: Updates over de bouw vanuit Duitsland

augustus 06, 2021 1103
De afgelopen maanden zijn zeer spannend geweest met het bouwen van de Disney Wish en we delen graag meer details over twee specifieke ruimtes waar er momenteel aan gewerkt wordt.

Installatie van de stuurhut
De stuurhut, ook wel "de brug" genoemd, is een ongelooflijk belangrijk onderdeel van elk schip. De kapitein en de officieren voeren het bevel over het hele schip vanaf deze plaats.
De stuurhut voor de Disney Wish nadert zijn voltooiing en maakt deel uit van een enorm blok dat in het bouwdok op het schip zal worden geplaatst. We hebben allemaal reikhalzend uitgekeken naar dit moment, want dit blok zal de Disney Wish echt een identiteit geven. Ik zou zelfs zo ver willen gaan om te zeggen dat het ons schip een gezicht geeft!


De stuurhut is zeer zorgvuldig ontworpen, zowel vanuit navigatief en functioneel oogpunt als vanuit esthetisch oogpunt. Met het hijsen en plaatsen van dit zeer grote en zeer brede blok is de volgende mijlpaal in het indrukwekkende bouwproces bereikt. Het tweede hoofdbouwdeel van de Disney Wish, het gehele voorschip, is nu geconstrueerd.


De volgende stap zal zijn om het eerste bouwdeel, het zogenaamde gigablok, aan het voorschip te verbinden. Hierna zullen de overige achterste blokken worden gehesen en geplaatst om het gehele schip te voltooien. Dus meer nieuws volgt zeer binnenkort!

Installatie van de boeg
Alle schepen in onze vloot hebben zeer elegante lijnen met slanke rompen en lange bogen en de Disney Wish zal deze traditie zeker voortzetten. Terwijl de bouw van ons nieuwste schip op volle snelheid vordert, is een andere belangrijke mijlpaal bereikt.


De indrukwekkende boeg van de Disney Wish, waar kapitein Minnie zal verschijnen in een prachtig ontworpen medaillon en filigraan is net geïnstalleerd. Als onderdeel van het hightech blokbouwprincipe van de scheepswerf, is het boegblok opgetild en geïnstalleerd om de sierlijke boeg van de Disney Wish te onthullen. Dit blok is slechts één van de bijna 100 totale blokken, en de punt van de boeg alleen al weegt een indrukwekkende 500 metrische ton!


Het hele proces van hijsen, installeren en volledig lassen van het boegblok, hangend aan de bovenloopkraan, nam iets minder dan 10 uur in beslag.

Na de succesvolle installatie van dit boegblok, zijn er nog iets meer dan 30 blokken te installeren in de komende weken om de Disney Wish op tijd te voltooien voor de eerste reis van het schip in juni 2022. Blijf op de hoogte voor meer spannende updates over deze vooruitgang!

Bron Disney Parks Blog

Vraag nu gratis een prijsofferte voor een Disney Cruise via: www.cruisereizen.nl 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)