Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Een plaats waar iedereen welkom is

april 14, 2021 409
“To all who come to this happy place: Welcome.”

Walt Disney sprak deze woorden tijdens de opening van het Disneyland Resort in 1955. Vandaag, meer dan 65 jaar later, blijven ze ons inspireren - en ons eraan herinneren dat de magie die we maken iedereen moet omvatten.


Afbeelding

Het is belangrijk voor mij om te delen hoe we een plaats creëren waar iedereen welkom is en actie ondernemen om zinvolle verandering te creëren.

We willen dat onze gasten hun eigen achtergrond en traditie weerspiegeld zien in de verhalen, ervaringen en producten die ze tegenkomen in hun interactie met Disney. En we willen dat onze castmembers - en toekomstige castmembers - het gevoel hebben dat ze erbij horen op het werk.

Dat betekent het cultiveren van een omgeving waar alle mensen zich welkom en gewaardeerd voelen voor hun unieke levenservaring, perspectieven en cultuur. Waar we vriendschap en steun voor elkaar vieren. En waar uiteenlopende meningen en ideeën worden gewaardeerd als essentiële bijdragen aan ons collectieve succes.

Maar zoals met alles wat we doen, begint dit met actief luisteren, leren en samenwerken met onze cast en gasten om de mogelijkheden te zien.
In 2019 vroegen we actief om input van onze castmembers van over de hele wereld - om een grotere focus te leggen op inclusiviteit en samenhorigheid voor onze cast. Zij brachten meer dan 100 ideeën naar voren, waaronder één dat ik vandaag met jullie allemaal wil delen.

Elke Disney Parks castmember is vertrouwd met onze lange traditie van The Four Keys - Veiligheid, Beleefdheid, Show en Efficiëntie - die al meer dan 65 jaar onze benadering van guest service leiden. The Four Keys zijn een van de eerste dingen die de castmembers leren wanneer ze in dienst treden in de Disney Parken en ze worden regelmatig opgelegd tijdens hun aanstelling. Elke castmember wordt gevraagd om The Four Keys te gebruiken als blauwdruk voor de beslissingen die ze tijdens de werkdag nemen en de aanpak die ze hanteren bij hun interacties met anderen. Castmembers over de hele wereld kennen ze uit hun hoofd en leven ze elke dag na terwijl ze geweldige ervaringen creëren voor onze gasten.

En toen we onze cast vroegen hoe we de cultuur van samenhorigheid nog beter konden maken, stelden ze de toevoeging van een fifth key voor: the Inclusion Key. Zoals The Four Keys voor hen, zullen The 5 Keys - met Inclusie als kern - ons blijven leiden bij onze interactie met gasten, onze samenwerking, het creëren van de volgende generatie Disney producten en ervaringen, en het nemen van cruciale beslissingen over de toekomst van ons bedrijf.  

Inclusie is essentieel voor onze cultuur en leidt ons vooruit als we doorgaan met het realiseren van onze rijke erfenis van boeiende verhalen, uitzonderlijke service en Disney magie.
We brengen de geest van de Inclusion Key tot leven in ons hele bedrijf. We passen onze attracties aan om meer mensen te betrekken, zoals de Jungle Cruise en de nieuwe avonturen met Prinses Tiana. We vieren de diverse en inspirerende verhalen van onze cast en fans met samenwerkingen en spannende ervaringen, zoals The Soul of Jazz tentoonstelling in Walt Disney World Resort.

We kijken ook naar manieren waarop we onze gemeenschappen kunnen ondersteunen en verheffen via programma's zoals onze Disney Dreamers Academy mentorschap programma's, en we nemen meer diverse bedrijven in onze keten op. In feite zijn we op zoek naar manieren om onze steun voor diverse leveranciers te verhogen op een grote manier - we zullen meer details over deze verbintenis in de toekomst delen.
Ons doel is ook om meer vertegenwoordiging en verantwoordelijkheid in onze hele organisatie te hebben, te beginnen met mijn eigen leiderschapsteam en uit te breiden naar al onze activiteiten wereldwijd, door middel van hulpmiddelen en mentorschap- en leerprogramma's die bewustzijn creëren en leiderschapsverantwoordelijkheid stimuleren.

We kijken ook naar andere tradities - waaronder het beleid dat bepaalt hoe onze castmembers op het werk verschijnen. Onze nieuwe aanpak biedt meer flexibiliteit met betrekking tot vormen van persoonlijke expressie rond gender-inclusieve kapsels, sieraden, nagelstijlen en kostuumkeuzes; en het toestaan van passende zichtbare tatoeages. We moderniseren ze niet alleen om relevant te blijven in de hedendaagse werkomgeving, maar ook om onze castmembers in staat te stellen hun cultuur en individualiteit op het werk beter tot uitdrukking te brengen.
In de toekomst geloven we dat onze cast, die in het middelpunt staat van de magie die in al onze ervaringen leeft, de beste van Disney's legendarische gastenservice kan bieden wanneer ze meer opties hebben voor persoonlijke expressie - en zo rijkere, meer persoonlijke en meer boeiende ervaringen met onze gasten creëren.

Dit is slechts het begin als we blijven werken aan een wereld waar we allemaal thuishoren - met inbegrip van meer diverse en inclusieve Disney Parken. Er is meer te doen, maar we zijn vastbesloten om te luisteren, te leren en zinvolle verbeteringen aan te brengen.

De wereld verandert en wij zullen mee veranderen en een bron van vreugde en inspiratie blijven voor de hele wereld. We zullen nooit stoppen met werken om ervoor te zorgen dat Disney een gastvrije plaats is voor iedereen. Ik ben opgewonden over waar we naartoe gaan en we zullen binnenkort meer te delen hebben. Bedankt om ons te vergezellen op deze reis.

Bron Disney Parks Blog
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Laagste prijs kalender