Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Shanghai Disney Resort viert Lunar Nieuwjaar met nieuwe feestelijke kostuums

februari 14, 2022 654
Nu het Jaar van de Tijger wordt gevierd, is het niet meer dan gepast dat Mickey en zijn vrienden in het Shanghai Disney Resort een stijlvolle nieuwe look dragen die de aloude tradities van het Lunar New Year weerspiegelt.

Het entertainment costuming team besteedde speciale aandacht aan elk detail in elk van deze unieke looks, op basis van traditionele Chinese stijlen. Elke steek van deze "haute couture" kleding werd met de hand genaaid door onze kleermakers en geïnspireerd door de verhalen en motieven van het seizoen.


Bij het ontwerpen van deze 15 verschillende outfits voor niet alleen Mickey, maar ook Duffy en Friends, begon het costuming team met het bekijken van alle gelegenheden waarbij deze kledingstukken zouden worden gedragen, zoals tijdens de "Mickey Avenue Drum Ceremony", waarbij inspiratie werd opgedaan uit aloude Lunar New Year-ontwerpen en wensen voor het seizoen. Van daaruit werkte het team samen aan gespreksrondes en revisies om uit te komen op het perfecte ontwerp voor elk personage.


Dit jaar ontwierp het team voor het eerst traditionele Chinese kostuums voor deze personages, met details zoals gekruiste kragen, wijde mouwen en speciale accenten voor elk personage, zoals Mickey's hoed en jade hanger. Minnie, bekend om haar spectaculaire gevoel voor stijl, draagt een Chinese waaier in haar strik en een hertenpatroon dat geluk voor het komende jaar vertegenwoordigt - in het Chinees is "hert" homofoon met "Lu", wat geluk en een succesvolle carrière betekent.


Dit kwakerige stel, Donald Duck en Daisy, is van top tot teen gekleed in een oogverblindende Lunar New Year-kleding. Donalds outfit is geïnspireerd op traditionele Chinese operakostuums, met een borduursel in de vorm van een speld op zijn schouders, als wens voor een lang en voorspoedig leven. Daisy's kleding bevat een Chinese haarspeld, bloemenborduursel en charmante kwastjesversieringen.


Ons favoriete dynamische duo, Chip en Dale, duikt op in unieke acrobatische pakken met tijgerprint en hoeden met tijgermaskers. Elke look is voorzien van een gelukssinaasappel, die tijdens het seizoen als geschenk wordt uitgewisseld om geluk te brengen.


Goofy en Pluto's outfits vertegenwoordigen rechtvaardigheid en vrede in het nieuwe jaar, te beginnen met Goofy's look, geïnspireerd op traditionele uniformen gedragen door zwaardvechters in de oude Chinese geschiedenis en versierd met patronen van Chinese munten om veelbelovend geluk en een vreedzaam en overvloedig Nieuwjaar te symboliseren. Pluto's kraag, met een hanger in de vorm van een kalebas, verwijst ook naar motieven die geluk brengen.En omdat het het Jaar van de Tijger is, is Teigetje ook klaar om te vieren in een tweedelig pak met lange mouwen en een vest in Chinese stijl, geïnspireerd op kleding uit de Qing-dynastie. Wie goed kijkt, ziet op het borduursel een karper die over een drakenpoort springt, een verwijzing naar een Chinees idioom over succes behalen door hard werken en doorzettingsvermogen.


De outfits die Duffy en zijn vrienden dragen, hebben roze tinten, die de komst van de lente symboliseren, en elementen ter ere van het Jaar van de Tijger, met kostuums die zeven belangrijke gelukswensen voor het seizoen voorstellen. Samen vormen deze vrienden een theatergezelschap, elk met een eigen rol.


Duffy leidt het team, klaar om het feest op te zwepen als de "Tijger van de Promotie", terwijl ShellieMay geluk brengt als de "Tijger van de Liefde".


StellaLou vult de lucht met liefde als de "Tijger van Vrede" naast CookieAnn die om geluk roept als de "Tijger van Geluk".


En als laatste, maar zeker niet de minste, draagt LinaBell de gelukswensen van voorspoed en oogst over als de "Tijger van Zegen." Ga naar @ShanghaiDisneyResort op Instagram voor meer informatie, terwijl we samen met onze gasten en cast members het Lunar New Year vieren over de hele wereld.

Bron Disney Parks Blog
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 15 februari 2022 07:44