Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Shanghai Disney Resort geeft een voorproefje van de kostuums voor de cast en de characters voor de 5e verjaardag

mei 28, 2021 526
Gasten van Shanghai Disney Resort zullen Mickey en zijn vrienden zien in een feestelijke nieuwe look ter ere van hun 5e verjaardag. Geïnspireerd door het betoverde Storybook Kasteel en het concept van "Eindeloze Verrassingen", voegen de kostuums van de cast en de personages extra flair toe aan het Jaar van Magische Verrassingen.


Neem een kijkje achter de schermen met het Shanghai Disney Resort Costuming team - Kenneth Leung, Costuming Director, Chin Yeh, Senior Costumer, Joy Yan, Costumer, en Nick Xu, Area Manager of Workroom - als ze gedetailleerd vertellen wat er nodig is om deze speciale ontwerpen tot leven te brengen.

Voordat je meer te weten komt over deze opmerkelijke ontwerpen en de mensen die ze gemaakt hebben, moet je zeker de kostuums in actie bekijken als leden van de cast en enkele van je favoriete Disney-maatjes hun spullen showen op de catwalk:Vertel ons eens iets over jezelf en het team achter deze prachtige kostuums.

Kenneth: Ik was een van de Grand Opening cast members voor Hong Kong Disneyland in 2005, en ik was zo blij dat ik weer een kans kreeg om terug te keren naar de Disney-familie en in 2016 weer deel uit te maken van het Grand Opening team van Shanghai Disney Resort. Momenteel ben ik het hoofd van Entertainment Costuming in het Shanghai Disney Resort, waarbij ik me richt op zowel Costume Creative als Operations.

Chin: Vroeger was ik de Costume Operation Manager toen Shanghai Disney Resort voor het eerst werd geopend, daarna ben ik naar mijn huidige Costume Creative rol verhuisd om te werken aan kostuumontwerpen voor de characters het jaar nadat het park werd geopend.  

Joy: Sinds de opening van het park, heb ik gewerkt in het Character team. Het is nu vijf jaar geleden dat ik voor het eerst de kostuums van onze Disney vrienden begon te ontwerpen.

Nick: Ik ben in 2017 bij de Kostuumafdeling van het Shanghai Disney Resort gekomen en ik leid momenteel het Costume Studio-team.

Kan je ons meer vertellen over het ontwerp van deze kostuums voor de 5e verjaardag ?

Kenneth: Het is een geweldige reis geweest die 20 maanden geleden begon, in de zomer van 2019. We hebben bijna vijf maanden besteed aan conceptontwikkeling, kostuumontwerpen, stofselectie en -ontwikkeling, en nog eens vier maanden aan een grote hoeveelheid patronen, mousseline mock-up en prototypebouw, met pasvormen, aanpassingen en beoordelingen voordat we overgingen op productie.

Het belangrijkste concept was geïnspireerd op ons fascinerende betoverende sprookjeskasteel en het concept van "eindeloze verrassingen". De viering van de 5e verjaardag is uniek, charmant en gedenkwaardig, en de allerleukste gastheren van deze viering, Mickey Mouse en Minnie Mouse, hebben in elke kamer van het kasteel tal van Magische Verrassingen voor onze gasten voorbereid. De gasten zullen ook merken dat de kleuren van de kostuums van Mickey en zijn vrienden in paren werden ontworpen, terwijl we tegelijkertijd de algemene kleuren ivoor en champagne gebruiken om al hun kostuums te verenigen.

Nick: De studio is verantwoordelijk voor de kledingproductie. Telkens als we een nieuw project binnenkrijgen, moeten we de kenmerken van de stof onderzoeken, en op basis daarvan beslissen over de bijpassende accessoires en handwerkvereisten. Het duurt meestal verschillende rondes van experimenten en aanpassingen voordat we een definitieve beslissing nemen. De productie van de kostuums voor het 5e jubileum, van het bouwen van de modellen en het afwerken van de monsters tot de uiteindelijke productie, nam 11 maanden en 9.980 werkuren in beslag. In totaal waren 23 teams bij dit project betrokken.

Welke personages hebben nieuwe kostuums voor de 5e Verjaardag?

Chin: Mickey en zijn vrienden, waaronder Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Pluto, Goofy, Chip 'n' Dale, en ook Duffy en zijn vrienden, waaronder Duffy, ShellieMay, Gelatoni, StellaLou, CookieAnn en 'Olu Mel.

Wat is de betekenis van het ivoor en champagne kleurenpalet?

Chin: Het betoverde Storybook Kasteel is een herkenningspunt van Shanghai Disneyland. Geïnspireerd door het kasteel, wilden we klassieke en koninklijke elementen in de karakterkostuums verwerken. De crème- en ivoorkleur is een goede keuze om zo'n toon uit te drukken, terwijl de champagnekleur uiterst elegant is en vaak wordt gebruikt in cadeaulinten. We wilden de kostuums presenteren als een geschenk aan onze gasten.

Wat was de inspiratie achter deze kostuums?
Chin: Je zal het ivoorkleurige kleurenpalet samen met verschillende kleuren op de karakterkostuums zien, inclusief paars, rood, blauw, groen en andere. Elke kleur is afzonderlijk benadrukt op verschillende personages, en als geheel creëren ze "harmonie" met alle personages samen. Dit idee is geïnspireerd op de oosterse filosofie van harmonie met de vijf elementen. De vijf elementen worden vertegenwoordigd door verschillende kleuren, waardoor een harmonieuze relatie met de natuurlijke wereld wordt benadrukt.

Joy: Het hele ontwerpconcept is geïnspireerd door harmonie, terwijl de stijl is geïnspireerd door Art Deco. Je ziet veel lijnen en het gebruik van gradiënt kleuren in het ontwerp. We wilden een feestelijke sfeer helpen creëren, zodat gasten die de kostuums zien, ondergedompeld worden in de festiviteiten.

Hoe roepen deze kostuums het verjaardagsthema "Magische Verrassingen" op?

Kenneth: Er zijn veel festivalelementen terug te vinden in onze ontwerpen: vliegende linten, verborgen "5" logo's op broches en knopen, het geleidelijke kleurenpalet op jurken die verschillende niveaus van onvoorspelbare Magische Verrassingen vertegenwoordigen.

Kin: De mooiste geschenken zijn altijd de meest verrassende. We gebruiken het champagnegoud om decoratieve linten te maken om iedereen samen te "verpakken" als exquise geschenken om onze gasten een stijlvol imago en een feestelijke sfeer te bezorgen.

Het was opmerkelijk om deze prachtige kostuums in actie te zien! Hoe was het om deel te nemen aan een modeshow met deze kostuums?

Chin: Het was zo'n plezier en eer om deel te nemen aan de modeshow als Disney kostuumontwerper, en het Shanghai Disney Resort Costuming team te vertegenwoordigen om deze collectie te presenteren. Het hele proces was erg leuk. Ik was zo blij om alle personages te zien schitteren met hun gloednieuwe looks, en de opwinding en vreugde van het publiek.

Joy: Ik was er zo opgewonden en trots op. We vertegenwoordigden het team achter de schermen en we hopen dat ze opgemerkt worden door onze gasten.

Nick: Dit is de eerste keer dat ik op het podium werkte. Het was een zeer zeldzame kans en ervaring voor mij. Ik was erg blij en mijn dochter, familie en vrienden waren ook blij en trots op mij. Disney is een plaats waar we magie creëren, en deze magie zal zeker continue kracht geven aan mijn toekomstige werk.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op vrijdag 28 mei 2021 08:14