Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ontdek de authentieke, cultureel geïnspireerde beelden die te zien zijn tijdens 'Harmonious' in EPCOT

december 16, 2021 293
"Harmonious", de verbluffende nieuwe avondshow in EPCOT heeft gasten betoverd sinds het begin van de 18 maanden durende viering van de 50e verjaardag van het Walt Disney World Resort, en iedereen samengebracht rond World Showcase Lagoon.

Dit is een show die alleen in EPCOT kan worden gedaan. "Harmonious" verlicht onze gedeelde menselijkheid en viert de kracht van Disney muziek die ons verenigd als één wereldwijde gemeenschap, met een ensemble van muzikale artiesten uit de hele wereld die bekende Disney-liedjes herinterpreteren met hun eigen stem, waarbij ze hun respectievelijke culturen eren.

Vanaf het begin heeft het park een unieke visuele signatuur - van de architectonische iconografie van Spaceship Earth tot de symbolische grafische logo's en seizoensgebonden decoraties. Ons team dat de transformatie van EPCOT leidt, heeft zich gericht op nieuwe uitingen die deze visuele identiteit naar voren brengen door kunstenaars, culturele experts en talenten van over de hele wereld in te schakelen om nieuwe ontwerpconcepten tot leven te brengen. Dit is vooral duidelijk bij "Harmonious." Naast de ongelooflijke muziek is de show ook een visueel hoogstandje, waarbij artistieke inspiratie uit verschillende culturen wordt gehaald om een unieke look en stijl te presenteren in elk stukje van de show.Zodra de openingsact ons op weg zet, begint de wereldwijde reis van "Harmonious" in het Midden-Oosten met "Arabian Nights" uit Disney's "Aladdin" en beeldmateriaal geïnspireerd door Arabische kalligrafie en geometrische ontwerpen. Muziek uit "The Jungle Book" wordt begeleid door traditionele Indiase schaduwpoppen, die voor de show met de hand zijn gemaakt door een familie van Tholu Bommalata-kunstenaars uit India.Het nummer "Reflection" is voorzien van Chinese inktschilderingen, met belangrijke bijdragen van een grafisch kunstenaar uit China. Motion capture-technieken werden ook gebruikt om de bewegingen van de Chinese krijgskunstenaars in de "Mulan"-scènes en de Mexicaanse volksdansers in de "Coco"-sequentie nauwkeurig weer te geven, waarvoor ook de originele kunst van Mexicaanse suikerschedels werd geleverd door de Pixar Animation Studios-kunstenares Ana Ramirez.Liedjes uit "The Lion King" zijn gevisualiseerd in een kunststijl die is geïnspireerd op gedurfd en kleurrijk Afrikaans textiel. In de Europese sequentie wordt tijdens "Out There" gebruik gemaakt van glas-in-lood, met een knipoog naar het beroemde roosvenster van de Notre Dame-kathedraal, om vervolgens over te gaan naar Schots geweven wandtapijten voor "Touch the Sky" uit "Brave". En de levendige stijl die te zien is bij "Dig a Little Deeper" in de met gospel doordrenkte Noord-Amerika sequentie is geïnspireerd op het werk van Harlem Renaissance kunstenaar Aaron Douglas, die ook als inspiratie diende voor Walt Disney Animation Studios bij het creëren van de look van de film, "The Princess and the Frog".

Bij het ontwikkelen van de authentieke visuals voor "Harmonious" hebben onze teams bij Disney Live Entertainment en Walt Disney Imagineering nauw samengewerkt met een breed scala aan culturele consultants en kunstenaars, waaronder personen van het National Museum of African Art en Kennedy Center International Programs, evenals onafhankelijke adviseurs die elk van de culturen en landen vertegenwoordigen die in de show worden afgebeeld. In hun streven naar nauwkeurigheid en authenticiteit hebben de teams ook contact opgenomen met de filmmakers en culturele adviseurs van Pixar en Walt Disney Animation Studios, evenals met Imagineering-kunstenaars en -ontwerpers van over de hele wereld. Het hele project was een werk van liefde voor iedereen die erbij betrokken was.

Voor meer over "Harmonious", moet u zeker kijken naar de nieuwste aflevering van de Disney+ originele serie, "Disney Insider," die je nu kan streamen en je een kijkje geeft achter de schermen bij de ontwikkeling van de show met Disney Live Entertainment Creative Executive Steven Davison en Walt Disney Imagineering Senior Music Producer en Creative Director Yaron Spiwak.
"Harmonious" is een belangrijk onderdeel van onze voortdurende transformatie van EPCOT, die doorgaat in 2022 met de openingen van Connections Café en Eatery in World Celebration en Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind in World Discovery.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)