Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

‘Harmonious’ brengt een internationaal ensemble van muzikale artiesten van over de hele wereld naar EPCOT

augustus 15, 2021 452
Muziek is de kern van elk feest. Het kan de wereld over grenzen heen samenbrengen en Disney muziek wordt herkend waar je ook bent in de wereld.

Het raakt het leven van mensen door krachtige melodieën en memorabele teksten die inspirerend en ontroerend zijn in elke taal. "Harmonious", het geheel nieuwe avondspectakel komt naar EPCOT en viert de muziek van Disney en haar vermogen om ons allemaal te verenigen, culturen en generaties te overbruggen om de magie van wat mogelijk is te ontsluiten.

De soundtrack voor "Harmonious" werd op afstand geproduceerd door middel van meer dan 100 afzonderlijke opnamesessies in negen verschillende landen en vijf staten. In totaal hebben bijna 240 muzikanten, kunstenaars, componisten, arrangeurs, culturele adviseurs en vocalisten bijgedragen aan het unieke en geheel authentieke geluid van de show.

"Harmonious" neemt ons mee op een reis door nieuwe interpretaties van bekende Disney liedjes, uitgevoerd in meer dan een dozijn talen door een cast van getalenteerde zangers van over de hele wereld. Sommigen zijn herkenbare namen, hetzij in de Verenigde Staten of in hun eigen land, terwijl anderen rijzende sterren zijn die voor het eerst door een wereldwijd publiek worden gehoord.

De bekroonde Puerto Ricaanse artiest Luis Fonsi, verantwoordelijk voor verschillende wereldwijde hits waaronder "Despacito", voegt zich bij de bekroonde Mexicaanse singer-songwriter Joy voor een opzwepende, pan-Latin versie van nummers uit "Coco" en "Saludos Amigos". Een fris en levendig arrangement van "Dig a Little Deeper" uit "The Princess and the Frog" met zanger Bryson Camper en de legendarische gospelartiesten Karen Clark Sheard en Kierra Sheard, en muzikale selecties uit "Mulan," "The Jungle Book," en "Aladdin" worden benadrukt door de vocale talenten van Wang Liuqi, Hollie Hammel, Aditya Rao, Gaayatri Kaundinya, Jorgie Shkara, en Sanaa Marahati.

Het Ndlovu Youth Choir uit Johannesburg brengt een medley van favorieten uit "The Lion King", uitgevoerd in het Engels en Zulu. We horen ook een duet met de Franse popzanger Damien Sargue, die "Out There" uit Disney's "The Hunchback of Notre Dame" brult, en de muziek van Disney en Pixar's "Brave" krijgt een Keltische kick van de duellerende violen van de Grammy en Emmy genomineerde violiste Máiréad Nesbitt en de platina verkopende elektronische artiest, violist en multi-getalenteerde entertainer Lindsey Stirling.

"Harmonious' opent met een inspirerende medley van 'How Far I'll Go' uit 'Moana' en 'Go the Distance' uit 'Hercules', uitgevoerd door 'American Idol'-finalist en drievoudig Grammy-genomineerde Danny Gokey en vocalisten Elisha Garrett en Ninet Tayeb. De show bouwt op naar een finale die iedereen in World Showcase en van over de hele wereld verenigt, tijdens een aangrijpend en krachtig nummer dat uitgevoerd wordt door veel van de muzikale artiesten en dat het emotionele einde betekent van "Harmonious".

De soundtrack bevat ook een muzikaal motief in de vorm van de stijgende melodie van het nieuwe EPCOT-lied van componist Pinar Toprak en al deze verschillende muziekstukken zijn kunstig met elkaar verweven door arrangeur Mark Hammond en Walt Disney Imagineering Senior Music Producer en Creative Director Yaron Spiwak. Het resultaat is een prachtige culturele symfonie, anders dan alles wat je eerder hebt gehoord.
"Harmonious", een van de grootste nachtelijke spektakels ooit gemaakt voor een Disney park en een belangrijke mijlpaal in de transformatie van EPCOT, zal op 1 oktober worden geopend als onderdeel van de viering van de 50e verjaardag van het Walt Disney World Resort.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)