Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Walt Disney World herinneringen: Het Kasteel van Assepoester door de jaren heen

september 07, 2021 362
Geïnspireerd door Walt Disney's 12e lange tekenfilm, "Assepoester", is deze 58 meter hoge structuur het kroonjuweel van Walt Disney World Resort.

Voor de komende "World's Most Magical Celebration" heeft het kasteel een koninklijke make-over gekregen, met een nieuw kleurenschema dat gewaagde, glinsterende en vorstelijke verbeteringen bevat. Laten we terugblikken naar de geschiedenis.


Gasten die het Walt Disney World Preview Center bezochten voor 1 oktober 1971 werden getrakteerd op Herb Ryman's prachtige rendering (ook te vinden op een ansichtkaart).
Oorspronkelijk geschilderd in de traditionele kleuren grijs, blauw en goud, vertegenwoordigt het kasteel een romantische opvatting van een Frans paleis-fort. Terwijl de basis van het kasteel lijkt op een middeleeuws fort dat de romaanse architectuur en kastelen van de 11e tot 13e eeuw typeert, weerspiegelt het bovenste gedeelte van het kasteel de statige gotische vormen die in latere eeuwen prominent aanwezig waren.
De bouw van het kasteel van Assepoester nam ongeveer 18 maanden in beslag en werd voltooid rond juli 1971. In tegenstelling tot de traditionele kastelen die in Europa werden gebouwd, is dit kasteel gemaakt van beton, staal, cement, gips en glasvezel. Er werden geen bakstenen gebruikt bij de bouw. Er zijn 13 waterspuwers aan de buitenkant van het kasteel van Assepoester en er zijn 18 torens met torenspitsen op het kasteel.
Disney-legende Blaine Gibson beeldhouwde de zuilen met vogels en muizen die te vinden zijn langs de looppaden aan weerszijden van het voorplein. Hij beeldhouwde ook het "Partners" standbeeld op Main Street, U.S.A. en het Cinderella Wishing Well standbeeld dat op de loopbrug tussen Fantasyland en Tomorrowland staat.


Het kasteel van Assepoester werd op magische wijze omgetoverd tot een verjaardagstaart voor de 25e verjaardag van Walt Disney World. Er werd geschat dat de taart 40 miljoen pond woog. Met 55.040 eetlepels roze verf in drie verschillende tinten was deze taart rijk genoeg om elke zoetekauw tevreden te stellen met zijn 50 kauwgomballen, 30 lolly's, 4 Life Savers, 12 gumdrops, 16 rode snoephartjes en 16 groene snoephartjes.


In 2005 werd het kasteel versierd voor de mijlpaalverjaardag van het Disneyland Resort, compleet met gouden accenten en een gigantische gebrandschilderde magische spiegel die ronddraaide met beelden van kastelen uit Disney Parken van over de hele wereld. Aan het eind van de jaren 2000 leek het alsof het kasteel "in suiker gedoopt" was toen duizenden LED-lampjes werden toegevoegd om de feestdagen te vieren.

Boek uw vakantie van 2022 voor het 50-jarig jubileum van Walt Disney World!

Lees ook: Imagineer geeft kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen voor de decoratie van het Cinderella Castle

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender