Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Familiegeschiedenis in Disneyland Parijs

januari 13, 2022 655
Er zijn veel verwijzingen naar het leven van Walt Disney in Disneyland Paris, maar wist u dat er in het park ook eer wordt bewezen aan andere leden van zijn familie?

Net tegenover Emporium, op Main Street, U.S.A., dankt New Century Notions- Flora's Unique Boutique haar succes aan het talent van de eigenaresse om nieuwe en zeldzame voorwerpen uit heel Frankrijk te vinden, ter herinnering aan haar familiegeschiedenis. Maar Flora was ook de naam van Walt's moeder.Volgens het prachtige mozaïek op de vloer bij de ingang van de winkel, werd deze opgericht in 1888; maar daarachter ligt een andere, even symbolische gebeurtenis, want het was in feite het jaar waarin Flora Call trouwde met Elias Disney.


Het is dus logisch dat Disneyland Paris een eerbetoon zou brengen aan Walt's moeder, aangezien zij het was die hem liet kennismaken met het lezen (met deze verwijzing naar zijn leven dat wordt herdacht, zou je het niet weten, recht tegenover de Storybook Store) en in het bijzonder met de Europese sprookjes die zij hem elke avond voorlas voor het slapengaan. En het was uit diezelfde sprookjes dat Walt inspiratie putte voor veel van zijn meesterwerken in de tekenfilm en ook voor Fantasyland, dat wordt gedomineerd door het iconische kasteel van Doornroosje.


Naar Walt's vader, Elias, wordt verwezen op metalen gedenkplaten die in de grond van Main Street zijn aangebracht. Daar wordt hij beschreven als een "contractor", d.w.z. als een aannemer, wat één van zijn vele ambachten was. Deze verwijzing komt overeen met de verwijzing die Walt koos voor één van de ramen van Main Street, U.S.A. in Disneyland Resort, die hij aan zijn vader opdroeg bij de opening van het California Park in 1955. Zij waren in feite beiden bouwers, waarbij Walt de persoon was achter de bouw van verschillende filmstudio's en Disneyland en Elias hielp bij de aanleg van de Union Pacific Railroad door Colorado en de Chicago World Fair in 1893.
Het is ook aan hem te danken dat Walt de muziek ontdekte, die zo belangrijk is in zijn films en in zijn themaparken. Toen de Disney familie in Marceline woonde, het stadje waar Main Street, U.S.A. op gebaseerd is, ging Elias elke zondag naar het oude Taylor huis om viool te spelen en werd daarbij begeleid door de dochter van de gastheer op de piano. Het was tijdens deze intieme concerten dat Walt's eerste muzikale emoties werden opgewekt die hem voor altijd zouden tekenen.


Lillian, de vrouw van Walt, wordt geëerd in Lilly's Boutique. Deze winkel werd geopend in juni 1999 en de verfijnde inrichting is geïnspireerd op de smaak van Lillian, met porseleinen serviezen en vele foto's van het Disney-echtpaar. Deze bijzonder ontroerende beelden roepen herinneringen op aan hun reizen naar Zwitserland en Frankrijk, of aan hun dertigste huwelijksverjaardag, die zij vierden op 13 juli 1955 in de Golden Horseshoe Saloon van Disneyland, enkele dagen voor de officiële opening van het park. Dit was een manier om de geschiedenis van de Disney Parken te verbinden met Europa, wat symbolisch is voor de geest van Disneyland Paris.


Roy Oliver Disney, één van Walt's oudere broers, is ongetwijfeld het familielid dat de grootste rol speelde in het ontwikkelen van de droom van zijn jongere broer en het levend houden ervan, zowel in de film- als in de themaparkindustrie. Hij was verantwoordelijk voor de bouw van Walt Disney World Resort in Florida in 1971, waarmee hij het laatste project van zijn broer voortzette. In Disneyland Paris zijn zijn naam en geboortedatum (24 juni 1893) te vinden op de top van het gebouw waarin Disney & Co. zit. Ze staan ook op één van de ramen in Main Street, U.S.A. boven het Boardwalk Candy Palace, samen met die van zijn broer, onder het opschrift "Two Brothers Inc. - Dreamers & Doers - 'If we can Dream it we can Do it!' - Roy O. Disney, Walt E. Disney, stichters en partners", die herinnert aan Roy's sleutelrol bij de oprichting van The Walt Disney Company in 1923, toen het alleen nog Disney Brothers Studios was.


Het laatste lid van de familie waaraan eer wordt bewezen in Disneyland Paris is Roy Edward, Walt's neef, die voor hem werkte als assistent-redacteur bij verschillende afleveringen van de serie True-Life Adventures, voordat hij jaren later de leiding overnam van de Walt Disney Animation Studios. Hij was nadrukkelijk aanwezig bij de opening van Disneyland Paris in 1992 en het Walt Disney Studios Park in 2002, en komt ook voor in de demonstratiefilm The Art of Disney Animation (2002-2019). Een van de ramen in Main Street, U.S.A. is aan hem gewijd, boven Ribbons and Bows Hat Shop, waar staat geschreven:"Pyewacket Cruise Lines - For a Day You Will Treasure Book a Cruise That’s a “Pleasure” – Capt. Roy E. Disney." - een leuke verwijzing naar zijn bekende liefde voor watersporten.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 13 januari 2022 14:05

Laagste prijs kalender