Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Maak kennis met Romain, een officiële Disney PhotoPass fotograaf in Disneyland Paris

augustus 24, 2022 259
U ziet ze vaak met hun uitrusting in de straten van Disneyland Paris of op de ontmoetingsplaatsen van de characters. Hun taak is om de meest magische momenten vast te leggen. Op Wereldfotografiedag gingen we op bezoek bij Romain, een Disney PhotoPass-fotograaf in Disneyland Paris, om meer te weten te komen over zijn baan!

Kun je jezelf aan ons voorstellen?
Hallo, ik ben Romain, een fotograaf met meer dan 10 jaar ervaring op de Disney Photo Pass-afdeling van Entertainment. Ik ben al sinds jongs af aan gepassioneerd door fotografie en ik heb fotografie gestudeerd voordat ik bij Disneyland Paris kwam werken.

Wat is er zo bijzonder aan uw beroep?
Ons beroep vereist veel aanpassing aan de omgeving en we werken ook met veel verschillende afdelingen. Uniek aan onze foto's is dat ze vanaf het begin goed moeten zijn. We doen heel weinig aan retoucheren, wat tegenwoordig vrij zeldzaam is.

Wat vind je leuk aan fotografie?
In Disneyland Paris vind ik het leuk om magische momenten vast te leggen, een momentopname, een uitdrukking. Als ik reis, vind ik het leuk om het beste van een plek naar boven te halen. Waar iemand anders misschien een simpele straat of landschap ziet, zie ik graag een creatieve en artistieke mogelijkheid.

Kunt u uw typische dag als fotograaf in Disneyland Paris beschrijven?
Mijn typische dag begint met een briefing, dan halen we onze toegewezen apparatuur voor de dag op en controleren we of deze in goede staat is voordat we ons fysiek een beetje opwarmen voor de dag. Als we op ons fotopunt aankomen, moeten we een paar tests doen om zeker te zijn van de juiste instellingen, vooral buiten omdat het weer erg veranderlijk kan zijn en dat heeft invloed op het licht. De set begint met de aankomst van het character en zijn begeleidende cast member en dat is waar echt teamwork belangrijk is. Ik maak steeds een mix van 'reportage'-momenten (kussen, knuffels, blikken) en geposeerde foto's. Aan het einde van de set moet ik mijn foto's afladen (tenzij we Wi-Fi gebruiken) en een laatste controle doen of de foto's van goede kwaliteit zijn voordat ik ze in het systeem zet zodat de gast ze op kan halen.

Wat maakt volgens u een goede foto?
Een geweldige foto (afgezien van de technische aspecten, die het belangrijkst zijn) is een foto die emotie overbrengt! De reacties van onze gasten wanneer ze hun favoriete characters ontmoeten, is een echte bron van inspiratie en ik denk dat dat het beste moment is om vast te leggen. Met reportages kun je de beste hoek vinden om een natuurlijke reactie vast te leggen. Dat is vaak een leuke verrassing voor onze bezoekers die deze foto's niet verwachten.

Heb je enkele favoriete foto's om met ons te delen voor Wereldfotografiedag?
Het is nooit gemakkelijk om er één te kiezen, maar hier zijn er een paar die ik in Disneyland Paris en tijdens persoonlijke reizen heb genomen. Ik hou van de sfeer die ze uitstralen...
Dank je wel!

Meer info over de Disneyland Paris Photopass: kijk hier.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender