Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het Star Wars universum in Disneyland Paris

januari 05, 2021 2119

In een reclamespot uit 1992 werd Disneyland Parijs voorgesteld als "het echte land van make believe", met de belofte dat je van het ene op het andere moment in een sprookjesland of in een melkwegstelsel ver, ver weg, terecht zou kunnen komen...

Volgens George Lucas was Star Wars vanaf het begin voorbestemd om een Disney-film te worden. Het kwam dan ook niet als een verrassing toen hij besloot om samen te werken met de studio die als kind zijn verbeelding had geprikkeld, om de Skywalker-saga tot leven te brengen in de Disney Parken.

"Riem jezelf goed vast! Ik schakel nu over naar lichtsnelheid!"

Star Tours was de allereerste attractie die in samenwerking met George Lucas werd gecreëerd. Het oorspronkelijke idee was om gasten mee te nemen op een epische reis naar de Forest Moon van Endor. De huidige versie - Star Tours: The Adventures Continue (2017) – gaat nog een stapje verder in de verhaallijn nog verder met een aantal bestemmingen die geïnspireerd zijn door de saga, van Tatooine tot Exegol, Naboo, Hoth of Crait.

Volgens het verhaal werd het reisbureau Star Tours opgericht tijdens de Clone Wars en terwijl het Keizerrijk zijn heerschappij over de melkweg versterkte, werd een sterrenpoort gebouwd dicht bij de Aarde - toegankelijk vanuit Discoveryland. De gasten van Disneyland Parijs kunnen in een mum van tijd naar elke bestemming reizen aan boord van de StarSpeeder 1000 en dit in de best mogelijke omstandigheden (zelfs als de reis, in zulke tijden van interplanetaire conflicten, veel onvoorziene verrassingen met zich mee kan brengen...).

De attractie zit vol met verwijzingen naar de films, vooral in de wachtrij. Passagier Egroeg Sacul, die door de gastvrouw op de microfoon wordt opgeroepen, is een subtiele hint naar de naam van de saga-maker, die achterstevoren wordt gespeld. De starportcode - THX 1138 - verwijst naar de debuutfilm die George Lucas in 1971 uitbracht.

Veel andere referenties zitten verborgen in de scène waar G2-4T, een verstrooide reparatie droid, de controlepost bedient waar de bagage door X-rays gaat voor de veiligheid, waardoor de outfit van Sorcerer Mickey in Fantasia (1940), de beroemde hoed en zweep van Indiana Jones, de lamp van de geest uit Aladdin (1993), de iconische bal uit Luxo Jr. (1986) een heleboel speelgoed uit Toy Story (1995), een pak uit The Incredibles (2004), het personage WALL-E (2008), en zelfs robots uit de 3D-film Captain EO die vroeger in het Discoveryland Theater te zien was en door niemand minder dan....George Lucas werd geproduceerd, werden getoond! De cirkel is echt wel rond!

He’s got to follow his own path. No one can choose it for him.”

Disneyland Parijs biedt een meeslepende Star Wars ervaring waardoor gasten kunnen deelnemen aan de eindeloze strijd tussen de lichte kant en de donkere kant van de Force.

Aan boord van Star Tours: The Adventures Continue, zijn gasten spionnen van de Rebel Alliance, terwijl ze op Star Wars Hyperspace Mountain kunnen kiezen om de oproep van admiraal Ackbar te beantwoorden om zich aan te sluiten bij de New Republic tijdens de slag om Jakku. Jonge Padawans hebben de opleiding tot Jedi Masters gevolgd in de Jedi Training Academy, die van 2015 tot 2017 in het Videopolis Theater doorging, alvorens te worden geconfronteerd met Darth Vader, die hen zou aansporen om zich over te geven aan de duistere kant van de Force. 

Gasten kunnen ook de Sith Lord ontmoeten in Starport. Tijdens de seizoensgebonden Legends of the Force: A Celebration of Star Wars, kunnen gasten proberen om Stormtroopers te worden, terwijl Darth Vader, Captain Phasma of Supreme Leader Kylo Ren de troepen in het Walt Disney Studios Park inspecteren.

Maar, maak je geen zorgen - zelfs Anakin Skywalker en Kylo Ren kwamen uiteindelijk terug van de donkere kant. Zoals je kan zien in Legends of a Galaxy Far, Far Away en Star Wars: A Galactic Celebration - twee shows die hulde brengen aan de Skywalker-saga tijdens Legends of the Force - A Celebration of Star Wars, zal de lichte kant van de Force altijd de overhand hebben!


Afbeelding

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 06 april 2021 10:28

Laagste prijs kalender