Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Naar Disney met je baby, Baby Care

augustus 12, 2021 1202

Eind vorig jaar heeft het team van Café Mickey een kleine uitbreiding gekregen en recent zijn we met deze toevoeging aan het team voor het eerst naar Disneyland Paris afgereisd. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de voorzieningen te testen die er zijn voor een bezoek met een baby. De komende tijd kan je hier dus meerdere artikelen verwachten met informatie en tips over Disneyland met een baby. Vandaag beginnen we met de meest logische plek, de Baby Care.

In beide parken is een speciale ruimte aanwezig met alles wat je nodig hebt voor je baby, de Baby Care. Dit is in beide parken ook meteen de plek waar kinderen opgevangen worden die hun ouders kwijt zijn, dus ook als je kind wat groter is, is het handig om te weten waar deze zich bevindt. In de Baby Care kan je eten opwarmen, een luier verschonen of je kindje voeden. Hiervoor zijn minstens een magnetron, kinderstoelen en een verschoontafel aanwezig. Ook wordt de mogelijkheid geboden om babyvoeding en luiers te kopen, mocht je iets vergeten zijn of te kort komen.

Disneyland Park

In het hoofdpark bevindt de Baby Care zich aan het einde van de Discovery Arcade, in het pand van Plaza Gardens, naast de EHBO. Het is een liefelijk ingerichte ruimte in Victoriaanse stijl. Na binnenkomst moet je een gangetje door en kom je in een ruimte met twee magnetrons, twee stoelen en een tafel. Als het lekker rustig is zoals het bij ons was, is dit een handige plek om je luiertas neer te zetten. In het gangetje staat een vitrinekast met de babyproducten die je hier kan kopen. Aan de ruimte grenst een ruime toiletruimte. Hier zijn twee toilet hokjes met toiletten (wel iets lager, maar gewoon formaat) en een muur met heel veel vaste verschoontafels. Boven de verschoontafels hangt een rol papier, zodat je dit onder je kindje kan leggen voor de hygiëne.
Aan de ruimte met de magnetron grenst ook de borstvoedingsruimte. Hier staan verschillende kinderstoelen, gewone stoelen en twee schommelstoelen. Hier kan je rustig je kindje voeden. Ik heb hier verschillende keren gezeten en was altijd alleen. Ik had al snel ontdekt dat een van de twee schommelstoelen niet schommelt, dus nam de volgende keren steeds de andere. Ik vermoed dat een bankje of iets waar je je kindje heel even veilig neer kan leggen prettiger was geweest, maar de schommelstoelen passen wel perfect bij de sfeer die de Baby Care uitstraalt.
De eerste keer dat we van de Baby Care gebruik maakten mocht papa niet mee naar binnen, het is ons nog steeds niet helemaal duidelijk waarom, er was op dat moment niemand anders en op andere moment is er nooit iets over gezegd, maar houd er dus rekening mee dat dit gezegd zou kunnen worden (vooral omdat er geen plek is om je kindje even veilig neer te leggen en de kinderwagen niet mee naar binnen was, was dit wel even vervelend).

Walt Disney Studio's Park

In Studio's bevindt de Baby Care zich achter Studio Services, vlak na de ingang rechts tegenover de toiletten. Hier is weinig aan de inrichting gedaan, het is een simpele (kleine) kantoor ruimte met oude Filmposters en klapstoelen. De ruimte is ook veel kleiner dan in het hoofdpark. Na het gangetje waar een medewerker achter een bureau kan zitten is er een ruimte met de stoelen, kinderstoelen en een bankje. In deze ruimte is ook een klein keukenblokje met een kraan en hangt een magnetron. Aan de ruimte grenst een kindertoilet met een heel klein wc'tje en een inklapbare verschoningstafel. Aan de muur hangt wel papier om op de tafel te leggen.
Ik weet niet of het een timing kwestie was, maar de keer dat we in de Baby Care in Studio's waren, was het hier ook veel drukker dan in het hoofdpark. Kwam er in het hoofdpark een enkele keer een andere ouder een luier verschonen, was het in Studio's druk, er werd continue voor 2 andere kinderen gezorgd en aangezien het een vrij kleine ruimte is, zorgde dit voor erg veel afleiding voor ons kindje, die niet fatsoenlijk heeft kunnen eten. Helemaal toen een ouder zusje het handig vond om ons kindje te aaien terwijl hij aan het eten was. Dit heeft waarschijnlijk mijn beeld van deze Baby Care heel erg beïnvloed. Ik zal voortaan echt proberen te voorkomen dat ik deze moet gebruiken. Ook is het noemenswaardig dat er, op het moment dat wij er waren, er hier geen Cast Member aanwezig was.

Verschonen op andere locaties

Bevindt je je niet in de buurt van de Baby Care en moet je een luier verschonen? Geen nood, de meeste toiletten (zowel bij de mannen als de vrouwen) hebben een vaste verschoontafel. Deze tafels hebben een opstaande rand en zijn ruim. Je kan dus je spullen er op kwijt en je kindje kan er niet vanaf rollen. In de buurt van de verschoontafel zijn ook altijd papieren handdoekjes aanwezig. Toen ik hier gebruik van maakte, vond ik het wel lastig dat de prullenbak niet direct aan de verschoontafel zat. Ik heb niet de situatie in alle toiletten nagekeken, dus het kan zijn dat ik net bij de verkeerde was. Bij de verschoontafels in de toiletten heb je, in tegenstelling tot de Baby Care, geen rol papier om onder je kindje te leggen. Het is wel zo fris om zelf een verschoonmatje mee te nemen om je kindje op te leggen.

De ervaringen die in dit artikel gedeeld worden zijn natuurlijk een momentopname, het kan op een ander moment en/of met een andere Cast Member weer anders zijn. Ook kan het zijn dat de behoeften van jou en/of je kindje anders zijn dan die van ons waren/zijn en je hierdoor een andere ervaring hebt. Onze ervaring is dat het 's ochtends vaak erg rustig is in de baby care, maar dat het 's middags wat drukker is omdat verschillende mensen hun kindje een potje vast voedsel geven.

Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Laatst aangepast op vrijdag 24 september 2021 20:35

Laagste prijs kalender