Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Imagineers delen hun creatieve visie en kijken vooruit naar de volgende stappen in de meerjarige transformatie van Disney Village

december 02, 2022 512
Temidden van de viering van het 30-jarige bestaan van Disneyland Paris en als onderdeel van de algemene transformatie van de bestemming, kondigden we de gefaseerde renovatie aan van de eet- en uitgaanswijk van het Resort, Disney Village - te beginnen met de toevoeging van Rosalie, een traditionele Franse brasserie.

Aangezien de jaarwisseling snel nieuwe projecten naar Disney Village zal brengen, gingen we aan tafel zitten met Imagineers Jean-Marc Mounet, Senior Project Manager, en Greg Ashton, Executive Architect.

Het plan om Disney Village te verbeteren, is een kans om het ontwerp van dit belangrijke gebied holistisch en strategisch te heroverwegen.
We blijven trouw aan het oorspronkelijke doel en ontwerp en dus zal Disney Village een eet- en winkeldistrict blijven dat Disney verhalen viert in een artistieke en hedendaagse stijl. Deze creatieve visie beheerst het huidige project en is ook een kans om opnieuw samenhang te brengen in een gebied dat in de loop der jaren aanzienlijk is geëvolueerd.
Zoals Greg Ashton uitlegt: "Zoals oorspronkelijk bedacht, was Disney Village een veel kleinere locatie die vervolgens in fasen werd uitgebreid.  Sommige van die toevoegingen brachten soms de flow en de verbintenis met het aanbod in gevaar. Ons team kreeg de kans om de ontwikkeling als een geheel te bekijken en was in staat om verschillende doordachte, strategische wijzigingen aan te brengen aan de bestaande infrastructuur die een aanzienlijke en positieve impact zullen hebben op de gastervaring."

Meer dan ooit laat Imagineering zich inspireren door de Parijse manier van leven
Hoewel je je zou kunnen afvragen of een getransformeerd Disney Village niet teveel zou lijken op andere Disney resorts' entertainment districten over de hele wereld, verzekert het Imagineering team dat het zijn eigen identiteit zal behouden: "Ons team werd minder geïnspireerd door een enkele, specifieke plaats, maar meer door de levendige en actieve levensstijl die onze gasten zoeken," deelde Greg mee. "Onze uitdaging is uitzoeken hoe we dat kunnen integreren binnen de context van Disneyland Paris en, hoe we dit het hele jaar door kunnen laten werken."
Disney Village zal de gastervaring in Disneyland Paris blijven aanvullen door het vieren van Disney verhalen in een eigentijdse stijl.
Disney Village zal dienst doen als een brug tussen de meeslepende werelden die gasten in onze parken ervaren en het echte leven en tegelijk zorgen voor een soepele overgang zodat gasten de mogelijkheid hebben om hun Disney ervaring te verlengen als ze dat wensen.
"Onze aanpak in Disney Village is meer een viering van de verhalen en ervaringen die onze gasten koesteren," zei Greg, toevoegend dat het vleugje Disney magie "lichten, muziek en een reeks van unieke kunstinstallaties die onze karakters en verhalen in hedendaagse stijlen vertegenwoordigen" zal omvatten. In dit opzicht zal het landschap een belangrijke functie vervullen: "Het landschap is wat Disney Village verbindt.  Deze samenhangende aanpak zal de algemene identiteit van Disney Village versterken en ervoor zorgen dat je gemakkelijk door de ruimte kunt lopen met voldoende plekken om te ontspannen."

Volgende stappen in het project zijn de start van de werken voor brasserie Rosalie en een nieuwe gevelwand op Disney Fashion Junior.
Jean-Marc Mounet deelde dat het team al aan het werk is in de backstage gebieden van Disney Village om zich voor te bereiden op de werkzaamheden. "De echte start van de totale transformatie zijn de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe Franse brasserie Rosalie, die we in januari 2023 willen aftrappen," onthult Jean-Marc. Hij voegt eraan toe dat de volgende stap een nieuwe gevel aan Disney Fashion Junior zal zijn: "Dit wordt de eerste van vele nieuwe gevels in de hele straat. Het zal ook dienen als een proof of concept, dat wil zeggen, een deel van de muur waar je het ontwerp en de bouwtechnieken voor de rest van de gevels van de gebouwen kunt testen en aanpassen."

It takes a village...
Als er één beroepsgeheim is dat Jean-Marc bereid is prijs te geven, dan is het wel dat er een dorp nodig is om zo'n ambitieuze creatieve visie tot leven te brengen. "Een bestaande infrastructuur transformeren is niet alleen een uitdaging vanuit het oogpunt van ontwerp en ontwikkeling. Er moet ook rekening worden gehouden met alle omstandigheden, inclusief het feit dat de straten tijdens de hele verbouwing open blijven voor gasten! Om ervoor te zorgen dat Disney Village voldoet aan alle huidige en toekomstige verwachtingen van de gasten, omvat ons projectteam creatieve krachten zoals Imagineering, maar ook verschillende operationele en ondersteunende teams van Disneyland Paris."
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op vrijdag 02 december 2022 15:27

Laagste prijs kalender