Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyland Parijs eert Yves Ben Yeta in Main Street U.S.A.

september 26, 2021 782
Een nieuwe inwoner heeft zich bij de inwoners van Main Street U.S.A. gevoegd. Na zijn pensioen, is Yves Ben Yeta, Creative Director bij Walt Disney Imagineering Paris - Design & Show Quality, geëerd met een raam in Main Street als symbool van zijn Disney carrière van meer dan 30 jaar en zijn sleutelrol in het maken en ontwikkelen van Disneyland Paris.

Naast de toevoeging van de Casting Agency deur, gewijd aan alle Cast Members in het Resort, is dit de eerste keer sinds de opening dat een Imagineer deze onderscheiding krijgt, een ware erkenning van zijn blijvende stempel van passie en creativiteit.

Yves begon als lichtontwerper bij te dragen aan de bouw van Disneyland Paris in 1990. Na zijn vormende jaren te hebben doorgebracht werkend in theaters in de Lichtstad, leidde Yves' multiculturele denkwijze en nieuwsgierigheid naar de wereld hem naar een carrière gebaseerd op Disneyland Paris, maar omvatte deze ook tijd bij Walt Disney Imagineering Glendale en in Tokyo Disney Resort.

 Yves is een fervent verhalenverteller en heeft altijd geleefd en gewerkt volgens Walt Disney's mantra "We moeten de verwachtingen van onze gasten overtreffen". Hij is een inspirerende leider en een betrouwbare partner en is een mentor geweest voor vele Imagineers en cast members waar hij ook heeft gewerkt.

 Met zijn indrukwekkende erfenis, was het alleen maar passend om Yves' naam toegevoegd te vinden onder die van Show Producers Jeff Burke, Tim Delaney, Tom Morris, Eddie Sotto en Chris Tietz. Elk van hen maakte deel uit van het oorspronkelijke team dat de vijf landen van Disneyland Paris bedacht. Yves was ook betrokken bij het maken en het openen van het Resort, en zijn unieke ervaring in creatieve leiding in alle Disney Themaparken verdiende een speciaal eerbetoon in ons erfgoed.

 Kijk de volgende keer dat u Disney bezoekt dus even omhoog om de nieuwe tandheelkundige school te zien, waar Yves zijn gewone werk zal voortzetten: u laten glimlachen!
Beoordeel dit item
(0 stemmen)