Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nieuw menu & bezoek van Walt's - An American Restaurant

april 06, 2022 411
Onder de kwaliteitsrestaurants die Disneyland Paris rijk is, is Walt's - an American Restaurant een niet te missen locatie, zowel vanwege zijn verfijnde gerechten als zijn geschiedenis. De heropening ervan - in het kader van onze 30e verjaardag - is een gelegenheid om deze iconische plek opnieuw te ontdekken... in detail!

Een reis door Walt Disney's verhaal
De locatie - en natuurlijk de keuken - zijn legendarisch. Maar Walt's is niet alleen één van de beste restaurants in deze kleine straat van rond de eeuwwisseling. Het is ook een ongelooflijk eerbetoon aan Walt Disney, want het is gevuld met ontelbare herinneringen.

Het verhaal begint zodra we in de buurt van het gebouw komen. Met zijn prachtige voorgevel, die in geel en wit werd geschilderd - met vleugjes groen - kun je het niet missen. Terwijl het centraal gelegen is aan Main Street, U.S.A., en zich langs de straat naar het noorden uitstrekt, bevindt de ingang zich aan Flower Street - het pad dat naar Liberty Court leidt, aan de westkant - en meer bepaald op nummer 1401. Dit adres is niet alleen dat van Walt's. Het verwijst ook naar dat van het Walt Disney Imagineering hoofdkwartier in Glendale, Californië, waar sinds 1961 alle internationale Disney Parken worden ontworpen.

Als je eenmaal binnen bent, kun je alleen maar onder de indruk zijn van de charme en de verfijnde stijl van de plek. Het meubilair en andere houten decoratieve elementen geven diepte en warmte aan de ruimte, te beginnen met een borstbeeld van Walt, dat de gasten bij de trap hartelijk verwelkomt.

De lobby brengt ons absoluut terug naar zijn roots. De ruimte bevat verschillende foto's van de familie van de oprichter van het park, waaronder zijn ouders, zijn broer Roy en natuurlijk zijn vrouw Lillian. Vlakbij de piano herinnert de zoëtroop - een optisch apparaat dat aan de animatiefilms voorafging - ons eraan dat Walt gedurende zijn hele carrière een revolutie in de filmindustrie heeft ontketend. Bovendien laten verschillende foto's met Mickey duidelijk zijn prestaties op dit gebied zien.  De kooi op de tafel is een knipoog naar de mechanische vogel die zijn aandacht trok in 1949, tijdens een reis naar New Orleans. Hij bracht het naar zijn ingenieurs zodat zij het mechanisme konden begrijpen en reproduceren. Dit was het begin van de creatie van audio-animatiefiguren, die een derde dimensie aan de kunst van het animeren toevoegden en in grote aantallen werden geïnstalleerd in iconische attracties zoals Pirates of the Caribbean, Phantom Manor en La Tanière du Dragon.We kunnen naar de tweede verdieping via de trap, met de vele foto's die Walt's meest succesvolle momenten weergeven en zijn ongelooflijke carrièreontwikkeling weerspiegelen, of via de lift - een belangrijk element van de lobby - met zijn mahoniehouten structuur, bekroond door een fraai bewerkte glazen koepel. Bovendien zijn Walt's in elkaar gevlochten initialen - waarvan het ontwerp is geïnspireerd op dat wat oorspronkelijk was ontwikkeld voor de smeedijzeren balustrade van zijn appartement in New Orleans Square, in Disneyland in Californië - gegraveerd in de vensterglazen. Zij werden ook aangebracht op andere decoratieve elementen die in de zaal zijn aangebracht, met name op de toonbank, bij de ingang van het restaurant.

Een uniek bezoek aan Disneyland Paris
De tweede verdieping van Walt's is gedeeltelijk geïnspireerd op de beroemde Club 33. Maar in tegenstelling tot het privé-restaurant op New Orleans Square in Disneyland, wilde ontwerper Eddie Sotto een plek creëren die zowel stijlvol als authentiek is, en open voor alle gasten die Disneyland Paris bezoeken, zodat ze de parade kunnen bekijken terwijl ze genieten van smakelijke maaltijden.Eenmaal boven kunnen de gasten een authentiek klein appartement ontdekken dat bestaat uit een ontvangsthal en zes eetkamers. De ontwerpers hebben veel onderzoek gedaan om te weten te komen hoe het interieur er in het verleden uitzag, om zo goed mogelijk de stijl van een huis van rond de eeuwwisseling te reproduceren, of het nu gaat om het gebruik van "lincrusta", een wandbekleding met reliëf die in 1877 werd uitgevonden, of "anaglypta", een behang met textuur dat tien jaar later werd ontworpen.De verschillende kamers zijn ontworpen op basis van de thema's van Disneyland Paris, alsof ze gezien werden door de ogen van een architect uit het Victoriaanse tijdperk. Zo is de stijl van de Adventureland-zaal sterk beïnvloed door de oriëntalistische beweging van het einde van de 19e eeuw, is die van Fantasyland geïnspireerd op de neogotische stijl en is die van Frontierland een knipoog naar het werk van de Amerikaanse kunstenaar Frederic Sackrider Remington, die beroemd is om zijn bronzen beelden die scènes uit het Oude Westen uitbeelden. De eetzaal die Discoveryland eer aandoet, is een eerbetoon aan het Art Nouveau-werk van Alphonse Mucha en Hector Guimard, en aan de roman van Jules Verne, zoals Walt Disney die opnieuw heeft beleefd. In deze kamer zijn de patronen van het vasttapijt - dat aan de oceaan doet denken - in perfecte harmonie met de hemelse arabesken van het plafond, aangepast om de Art Nouveau-stijl te weerspiegelen. De open haard is een meesterwerk op zich. Hij is ontworpen door Eddie Scotto, die zich liet inspireren door de schouw die Alphonse Mucha ontwierp voor de juwelierszaak Fouquet en die nu te zien is in het Carnavalet-museum in Parijs. Het is gemaakt van walnotenhout uit het regenwoud van de Amazone en wordt bekroond door een gestileerde armillosfeer (een model van de hemelbol) die doet denken aan de roman Van de aarde naar de maan, waarin een schaalmodel van de Nautilus, ontworpen door Tom Sherman - de art director van de attractie Les Mystères du Nautilus - is opgehangen.


 
De laatste eetzaal op de tweede verdieping is een knipoog naar de Disney Hotels. Het weerspiegelt met name één van de eerste concepten van het Disneyland Hotel, waarvan de gevel is geïnspireerd op het beroemde hotel Del Coronado, dat in 1888 in de buurt van San Diego werd gebouwd.

De decoratie omvat ook verschillende schaalmodellen van attracties, die rechtstreeks werden ontworpen in Walt Disney Imagineering workshops tijdens de creatie van Disneyland Paris.
De achtergrondmuziek van het restaurant omvat klassieke liedjes als "The Ballad of Davy Crockett" en "it's a small world", en niet te vergeten Assepoester liedjes, afwisselend gespeeld op een piano en door een kamerorkest, in een ragtime stijl. Daarom wilde Eddie Sotto een intieme en warme sfeer creëren - die typisch is voor die tijd - door middel van de muzikale geschiedenis van Disney.

Terug naar de wortels
Maar Walt's heeft er niet altijd zo uitgezien. In het begin had het drie extra kamers op de eerste verdieping, naast een buitenterras aan Flower Street. Twee ervan waren met elkaar verbonden, aan de linkerkant van de lift. Eén ervan was een eerbetoon aan Walt's passie voor treinen, door middel van talrijke persoonlijke herinneringen, waaronder foto's van het miniatuurmodel dat hij bij hem thuis had gebouwd. In de andere zaal waren schetsen te zien die betrekking hadden op het ontstaan van Main Street, U.S.A., waarvan sommige getekend waren door de legendarische Imagineer Herb Ryman, die één van de personen was die de oorspronkelijke versie van deze beroemde straat voor Disneyland in Californië ontwierp. We konden ook een prachtig schaalmodel zien van het gebouw van de Main Street Transportation Company.

De kamer aan de rechterkant, achter de trap - die zich uitstrekt langs Main Street, U.S.A. - toonde Walt Disney's band met Europa, vooral toen hij na de eerste wereldoorlog als ambulancechauffeur voor het Rode Kruis werkte. Het bevat ook talrijke herinneringen aan zijn reizen met zijn vrouw Lillian, zoals een beroemde foto van hun bezoek aan "Disney Street" in Londen in 1965.


Eddie Sotto's aanvankelijke doel was om Walt's persoonlijke verhaal te vertellen door middel van Walt's, te beginnen op de eerste verdieping met herinneringen aan zijn jeugd doorgebracht met zijn familie en in het bijzonder zijn vrouw, samen met de oprichting van Main Street, U.S.A. Dan, de trap, waarboven foto's van zijn prestaties werden getoond, en die leidde naar de tweede verdieping en de bouw van Disneyland Paris.In 1999 werden de kamers beneden heringericht en samengevoegd tot Lilly's Boutique, dat echt een eerbetoon is aan Walt's vrouw, direct gelegen naast het restaurant dat hulde brengt aan haar man - wat echt symbolisch is! Het is de originele open haard die in die periode is gebouwd en die nog steeds naast de ingang van de winkel staat.  


Maar een bezoek aan Walt's - an American Restaurant zou niet compleet zijn zonder een culinaire knipoog naar Frankrijk. Voor de 30e verjaardag van Disneyland Paris hebben de chef-koks van het resort een gloednieuw bistronomisch menu samengesteld met verfijnde Amerikaanse signatuurgerechten met een Frans tintje, geïnspireerd op de steden Chicago en Marceline, waar Walt Disney als kind is geboren en gewoond heeft. Sommige recepten zijn zelfs gecreëerd rond de beroemde crème van Isigny, als knipoog naar de Normandische oorsprong van de naam Disney.

Dit is een perfecte combinatie tussen historische cultuur en gastronomisch genot!

Ontdek de actuele menukaart van Walt's – An American Restaurant. Wil je graag een tafel reserveren? Beschikbaarheid inzien en reserveringen maken doe je eenvoudig, al vanaf 2 maanden vooraf, via de Disneyland Paris-app.

Aanvullende informatie

  • Locatie: Disneyland Park, Main Street U.S.A.
  • Type: Tafelbediening
  • Met Disney figuren: Nee
  • Prijs: €€€
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 07 april 2022 07:47

Laagste prijs kalender