Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

30e verjaardag Disneyland Paris - persweekend

maart 08, 2022 606
Enkele weken geleden kwamen we te weten dat de officiële start van de 30e verjaardag gepland was voor 6 maart 2022. Natuurlijk wilden we daar zeker bij zijn en we boekten dus snel Disney Hotel Santa Fe voor dat weekend van vrijdag tot en met maandag. Onze ervaring zegt dat de kans erin zit dat er op 6 maart al soft openingen zouden zijn. En omdat 6 maart op een zondag viel, zou het persevent gepland zijn op de zaterdag ervoor en dus konden we al een stukje zien van wat de 30e verjaardag te bieden heeft.


We kregen later ook de kans ons via InsidEars (het platform voor Disney Fansites) aan te melden voor het persweekend en omdat we die kans niet konden laten schieten, deden we dat dus ook. Er werden maar enkele sites uitgenodigd, door de beperkte capaciteit en we hadden dus heel veel geluk om erbij te mogen zijn want er waren heel wat inschrijvingen.

Ik mocht verblijven in het prachtige, volledig gerenoveerde Disney Hotel New York - The Art of Marvel. Inchecken kon vanaf 10u en daar kreeg ik dan ook de lanyard met ticket, de nieuwe Magic Pass voor de 30e verjaardag, Disney PhotoPass+ en Disney Premier Access.


De nieuwe dagshow ‘Dream… and Shine Brighter!’  konden we bekijken om 12u op gereserveerde plaatsen, op Central Plaza. Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Disneyland Paris wordt deze nieuwe show dagelijks – en meerdere keren per dag – gepresenteerd, aan de voet van het onlangs gerenoveerde kasteel van Doornroosje.
Meer dan 30 Disney-figuren en dansers nemen deel aan een vrolijke show die gebaseerd is op drie thema’s, namelijk de kracht van het lachen, passie en dromen. Speciaal voor de show is een originele muzikale compositie gemaakt, genaamd 'Un monde qui s'illumine'. De uitgelezen kans om Mickey, Minnie, Donald, Daisy en hun vrienden te zien in hun nieuwe kostuums, die speciaal gemaakt zijn voor dit jubileum. Deze characters zijn vergezeld van vele andere personages die een bijzonder plekje hebben in de animatiegeschiedenis van Disney, zoals de Geest uit Aladdin, prinses Rapunzel en Jessie en Woody uit Toy Story, om er maar een paar te noemen.


Hierna mochten we lunchen in Billy Bob’s, in Disney Village en daarna was er een ontmoeting voorzien met de ontwerpers van het entertainment van de 30e verjaardag in Walt's – An American Restaurant.Producer Astrid Gomez vertelt over de nieuwe dagshow ‘Dream… and Shine Brighter!’ voor de 30e verjaardag van Disneyland Paris. Ze zijn ongeveer een jaar bezig geweest aan de ontwikkeling van de show. De eerste stap was uitzoeken welke richting men uitwilde met deze show en welke boodschap men wou brengen. Er was ook een samenwerking met de merchandise teams. De hele show moet vooruitkijken naar de toekomst en een positieve, moderne sfeer uitstralen met ook enkele nieuwe figuren zoals Miguel uit Coco en Judy en Nick uit Zootopia. Er werden ook nieuwe kleurrijke floats ontwikkeld voor de show en de 3 thema’s van de show zijn lachen, passie en dromen. De bezoekers en hun vrienden en families moeten genieten van de show en zin krijgen om mee te feesten en te dansen, wat heel erg goed gelukt is!De ontwerpers van de Gardens of Wonder, Manon Hazebroucq en Yves Ollier vertellen over de nieuwe scènes die gecreëerd werden op Central Plaza. Alles was mogelijk met de planten, maar ze moesten er wel rekening mee houden dat het begin maart nog slecht weer kan zijn. Ze zijn gestart met kleine schilderijen en het was een hele uitdaging om de verschillende tuinen te ontwikkelen. Er zijn verschillende tuinen uit alle hoeken van de wereld en de planten zullen veranderen samen met de seizoenen ven het jaar. Het is ook belangrijk de verschillen te ontdekken tussen de dag en nachtversie, in het donker zullen de planten reflecteren in het licht.Ben Spalding de producer van Disney D-Light vertelt dat ze de kans kregen om een korte voorshow te ontwikkelen voor Disney Illuminations. De voorshow staat helemaal los van Illuminations en werd volledig door Disneyland Paris zelf ontworpen. De show is gebaseerd op de muziek en er is geen echt verhaal in Disney D-Light verwerkt. Het gebruik van drones in deze show is uniek voor een Disney park. Disneyland Paris werkt hiervoor samen met de Europese expert Dronisos, een officiële technologieleverancier gevestigd in Bordeaux. Disney werkte ervoor al samen met het bedrijf voor de superheldenshow in het Walt Disney Studios Park. Ben geeft ook een belangrijke tip: blijf zeker kijken tot na Disney Illuminations voor Disney Afterglow.
Slecht weer, zoals hevige regen of veel wind, kan de show beïnvloeden waardoor er dan geen drones te zien zullen zijn. Er is dan een aangepaste show te zien.Daarna ging ik mijn kamer van Disney Hotel New York - The Art of Marvel ontdekken. Het was niet mijn eerste verblijf, maar het is zeker en vast een mooi hotel geworden met de luxe die je verwacht. Op de kamer wachtten er ook een paar geschenkjes.


En dan was het tijd om Minnie Mouse te ontmoeten in haar outfit die speciaal voor de 30e verjaardag van Disneyland Paris werd ontworpen door Stella McCartney. Het is Minnie haar allereerste broekpak, een blauwe smoking en gemaakt uit verantwoord ingekochte stoffen. Een nieuwe kijk op haar kenmerkende polkadots maakt van Minnie Mouse een symbool van vooruitgang voor een nieuwe generatie. Minnie is in dit pak nog tot eind maart te ontmoeten in het Walt Disney Studios Park.


Daarna mocht ik op de foto met Donald bij de Gazebo in Disneyland Park. Hij had zijn speciale outfit voor de 30e verjaardag van Disneyland Paris aangetrokken.


Dan werd het snel donker en kreeg de decoratie van het Disneyland Park een ander uitzicht en rond 20u was het dan tijd om plaats te nemen voor het kasteel en te wachten tot Disney D-Light begon. De voorshow was een kleine teleurstelling moet ik toegeven, omdat de 30 gemaakt met drones maar even tevoorschijn kwam. Ik dacht zelfs dat er wat was fout gegaan bij deze voorstelling omdat ook de muziek raar stopte. Dus keek ik daarna naar Disney Illuminations en hoopte dat de Afterglow meer te bieden had.
Dus na Illuminations kwam er dan de tweede toevoeging van de bekende avondshow in Disneyland Paris en deze was gewoon geweldig. De muziek en de effecten die er te zien waren met de drones waren fantastisch!

Afbeelding


De avond werd op feestelijke wijze afgesloten met een galadiner in Disney Hotel New York, The Art of Marvel en enkele gerechten en desserts die je kan vinden in de restaurants van Disneyland Paris.
De volgende ochtend kon ik genieten van een uitgebreid ontbijt met enkel snacks die te koop zijn in de parken voor de 30e verjaardag van Disneyland Paris.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Laatst aangepast op dinsdag 08 maart 2022 19:43

Laagste prijs kalender