Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disney D-Light, de show voor de 30e verjaardag van Disneyland Paris is uitgeroepen tot beste live entertainment in 2022

september 18, 2022 218
Deze openluchtshow - een duizelingwekkende avondshow met drones - is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen Disneyland Paris en het in Bordeaux gevestigde Dronisos, een officiële technologieleverancier, wat het belang aangeeft van de strategie van het resort om te werken met bedrijven die bekend staan om hun expertise en die een passie voor uitmuntendheid delen.


Een unieke drone show beleving voor gasten

Al 30 jaar is Disneyland Paris toegewijd aan het overtreffen van gastervaringen door de grenzen van storytelling en innovatie te verleggen. Onze jubileumviering markeert een nieuw tijdperk van voortdurende transformatie, creativiteit en groei. Sinds de festiviteiten begonnen op 6 maart 2022, hebben gasten elke avond een moment van intense emotie kunnen ervaren dankzij Disney D-Light, gevolgd door de fan-favoriete Disney Illuminations avondshow. Disney D-Light is een magische show die videoprojectie, waterstralen, lichteffecten, mist, lasers en Disney muziek combineert, eindigend met een moment van pure magie wanneer drones in een gechoreografeerde sequentie over het Kasteel van Doornroosje verschijnen.  

Disney D-Light is een ware technologische prestatie en is het resultaat van een succesvolle samenwerking van meer dan acht maanden tussen de animatieteams van Disneyland Paris en Dronisos, zijn officiële technologieleverancier uit Bordeaux en Europees leider op het gebied van droneshows. Deze belangrijke prijs is het hoogtepunt van die belangrijke samenwerking.  
"Namens alle teams die aan Disney D-Light hebben gewerkt, is het een eer om deze prijs in ontvangst te nemen", aldus Ben Spalding, producent van de Disney D-Light show. "We zijn erg trots op deze prestatie - er is geen betere manier om de dag in het Park ter viering van de 30e verjaardag van Disneyland Paris af te sluiten!"

"We zijn trots op het werk van de Dronisos teams met Disneyland Paris om deze innovatieve ervaring te brengen voor de viering van de 30e verjaardag van het resort," zei Laurent Perchais, directeur van Dronisos. "Deze erkenning is een geweldige beloning, naast de glimlach op de gezichten van de gasten wanneer ze de show elke avond beleven."

Zoals afgelopen weekend aangekondigd op de D23 Expo in Anaheim, Californië, is de viering van de 30e verjaardag van Disneyland Paris verlengd tot 30 september 2023 en zal deze worden verrijkt met een nieuwe show die spectaculaire podiumtechnologie, state-of-the-art video en lichtontwerp zal combineren.Na dertig jaar succesvolle samenwerking met Franse en Europese leveranciers
blijft Disneyland Paris aantonen dat het in staat is zichzelf opnieuw uit te vinden om de verwachtingen van de gasten te overtreffen en onvergetelijke herinneringen te creëren door de ervaring voortdurend opnieuw uit te vinden, zoals blijkt uit het ambitieuze transformatieplan dat in het hele resort wordt uitgevoerd. Het succes van Disneyland Paris is mede mogelijk gemaakt dankzij een succesvolle samenwerking met duizenden Franse en Europese leveranciers, waarvan de kracht ligt in een vaak historische en loyale relatie - meer dan 520 bedrijven werken al 30 jaar of zelfs langer met het resort samen.

Franse en lokale leveranciers als hoofdrolspelers
Van lokale ambachtslieden die historische Franse expertise doorgeven, tot start-ups en specialisten in geavanceerde technologieën - die ook blijk geven van hun inzet voor het milieu en die gehandicapte werknemers aan een baan helpen - of grootschalige specialisten op gebieden als huishouding, vastgoed en beveiliging: meer dan 3.800 leveranciers werkten in 2020-2021 samen met Disneyland Paris, waarvan meer dan 84% (3.200) in Frankrijk en 55% (2.100) in de regio Ile-de-France. Erkend voor hun expertise, vaardigheid, aandacht voor detail en gedeelde passie voor uitmuntendheid, werken deze leveranciers hand in hand met Disneyland Paris om dromen waar te maken.
 
Op 20 juli opende Disneyland Paris de Marvel Avengers Campus, de volgende stap in de transformatie van het Walt Disney Studios Park. Om dit nieuwe immersieve gebied gewijd aan het Marvel-universum tot leven te brengen, werkten Walt Disney Imagineering Paris en de Disneyland Paris Entertainment Division samen met meer dan 100 Franse en Europese ambachtslieden en leveranciers. Meer dan 2.700 arbeiders waren betrokken bij dit project, onder 8.000 vakmensen die in verschillende specialiteiten werken, wat een belangrijke bijdrage levert aan de lokale economie.  

Disneyland Paris heeft ook verschillende grote projecten aangekondigd, zoals de lopende renovatie van het iconische Disneyland Hotel, dat binnenkort Disney prinsessen en prinsen op nieuwe manieren zal vieren; een meerjarig transformatieplan voor Disney Village dat de uitzonderlijke expertise van Disney combineert met een reeks merkconcepten met complementaire universums; en de transformatie van het Walt Disney Studios Park met werkzaamheden voor een speciale Frozen-themazone. Bij deze belangrijke projecten blijven veel Franse ambachtslieden en leveranciers betrokken, wat de positie van Disneyland Paris als belangrijke speler in de Franse economie bevestigt, met 63.000 gecreëerde directe, indirecte en afgeleide banen.

Disney D-Light in een paar cijfers:

• Muziek opnieuw georkestreerd en opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen met 66 muzikanten

• 100% van het creatieve en productieve werd gedaan in Disneyland Paris door onze eigen Cast Members

• 8 maanden productie

• 15 nachten in-park programmering

• 4 drone-repetities in Bordeaux

• 7 drone-repetities in het park

• 1 nacht technische repetities

• 2 nachten algemene repetities

• 4 lasers

• 12 videoprojectoren

• 3D-toewijzing

• 42 fonteinen

•  Mist

• Nieuw pyrotechnisch ontwerp voor Illuminations

Disneyland Paris is trots om samen te werken met en rekent op de expertise van vele bedrijven om de gastervaring nog onvergetelijker te maken.

Zoek hier de laagste prijzen voor een verblijf in Disneyland Paris.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zondag 18 september 2022 09:36

Laagste prijs kalender