Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Avengers Campus: landschapsarchitectuur op heroïsche schaal

april 22, 2022 648
De Stark-faciliteiten van de jaren '40 nieuw leven inblazen en omvormen tot de langverwachte Avengers Campus die deze zomer in Parijs wordt geopend, houdt niet alleen in dat industriële gebouwen worden hergebruikt en nieuwe technologieën worden ontwikkeld. Vegetatie speelt ook een hoofdrol!

Het "groene plan" voor de Campus is verankerd in het creatieve concept, aangezien landschapsarchitectuur vanaf dag één een belangrijke prioriteit was van het creatieve team. Het creëren van een omgeving die de rekruten op hun missie gericht houdt, stond centraal om hen het gevoel te geven dat ze sterk genoeg zijn om samen met de machtigste helden van de aarde in actie te komen. En om dit te bereiken was het van essentieel belang om evenwicht te brengen tussen de architectuur en de landschapsarchitectuur.Om deze uitdaging aan te gaan, deden de teams een beroep op Marc Boulanger, Landscaping Superintendent bij Walt Disney Imagineering Paris, en vertrouwden hem een tweeledige opdracht toe: twee "groene polen" creëren - één bij de ingang en de andere in het midden van de Campus, om hitte-eilanden te bestrijden; en deelnemen aan de unieke storytelling van de Campus, door de verfijnde en stedelijke sfeer van de plaats te versterken. "De keuze van de plantensoorten en -variëteiten was van cruciaal belang. We zorgden ervoor dat een veelheid aan planten kon bloeien met een meer volwassen bloei." Zo zal een veelheid aan rododendrons een florale toets brengen met witte en blauw-violette tinten om te herinneren aan het kostuum van de vriendelijke Spider-Man uit de buurt.

Het landschap van de Avengers Campus is gebaseerd op een subtiel evenwicht van vormen waarin ook veel groenblijvende bomen uit Italië, Duitsland, Nederland en België zijn opgenomen. In totaal zijn er maar liefst veertig plantensoorten geselecteerd om naast de toekomstige rekruten te groeien.Net zoals Stark Industries de erfenis van het industriële verleden heeft willen opwaarderen door ze te combineren met hoogtechnologische installaties met een resoluut vernieuwende esthetiek, is de landschapsarchitectuur van de site gebaseerd op de waardering van de reeds aanwezige soorten binnen groene ruimten die verrijkt zijn met nieuwe soorten. "Deze superpositie van oude en nieuwe elementen vinden we ook terug in ons werk, want zodra de plannen van Tony Stark bekend werden gemaakt, hebben we de magnolia's die al op de site van de toekomstige Campus stonden, behouden en ze gedurende de hele bouw verzorgd. Daarna hebben we ze opnieuw geplant rond de restaurants en de zuidelijke ingang om ze een tweede leven te geven, samen met nieuwe plantensoorten."Op de vraag wat zijn favoriete detail is, kijkt Marc naar de Quinjet, het beroemde schip van de Avengers: "We hebben er een prachtige Japanse esdoorn naast staan. Het is een kostbare, langzaam groeiende boom die in de Japanse cultuur vereerd wordt voor de kunst van bonsai. We hebben hem speciaal gekozen vanwege zijn bijzondere slanke architectuur die harmonieus past bij het Quinjet-platform."

Net als onze helden hebben ook plantensoorten hun onvolkomenheden. Maar wanneer ze elkaar aanvullen en hun krachten bundelen zoals de Avengers, ontketenen ze hun superkrachten en stellen ze zich in dienst van de Planeet. Tot deze zomer om de natuurlijke kant van Avengers Campus te ontdekken!

Aanvullende informatie

  • Minimale lengte: 81cm
  • Interesses: Extreme Sensaties
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender