Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disney Junior Dream Factory: Ontmoet de medebedenker van de show, Ludovic-Alexandre Vidal

juli 10, 2021 693
Om een show tot leven te brengen, begint het allemaal met een geweldig verhaal dat verteld moet worden. Ludovic-Alexandre, medebedenker van deze nieuwe productie, vertelt ons hoe hij zijn pen gebruikte om dromen tot leven te brengen...

Hoe ben je schrijver voor het musicaltheater geworden?
Niets op zich heeft me voorbestemd om in de artistieke wereld te werken. Ik ben opgeleid als ingenieur, met een doctoraat aan de École Centrale in Parijs. Een ontmoeting met mijn goede vriend en componist Julien Salvia - met wie ik nu al 15 jaar musicals schrijf - veranderde alles. We begonnen samen te werken tijdens onze studies aan de Centrale en toen we de school verlieten, besloten we door te gaan. We schreven The Prince and the Pauper, daarna Rapunzel en the Adventurous Prince, en The Little Match Girl (met Anthony Michineau), beide genomineerd voor Molières Awards. Daarna volgden The Adventures of Tom Sawyer en Around the World in 80 Days, opgevoerd in de Mogador en ook genomineerd voor Molières Awards. We werkten ook aan animatieseries en shows in Engeland en ik bewerkte shows van het Engels naar het Frans, zoals Sister Act, Cats en Beauty and the Beast, altijd in de Mogador.

Hoe ben je bij Disneyland Paris terecht gekomen?
Het was mijn kinderdroom! Mijn eerste contact met musicals was met de grote Disney klassiekers van de jaren '90. Ik droomde ervan om bij deze grote familie te komen werken! Julien was toevallig een van de performers in The Forest of Enchantment: A Disney Musical Adventure opgevoerd in The Chaparral Theater van 2016 tot 2017. Het was daar dat hij de producer van de show, Claire Salmon, ontmoette. In die tijd speelde onze Tom Sawyer in de Mogador en zo ontdekte ze ons werk. Alles viel vanzelf op zijn plaats met Claire en Aurélien Berda - die ook aan het project meewerkte - en Paul Chychota, de directeur van Disney Junior Dream Factory. Voor een eerste ervaring in Disneyland Paris was het een droomervaring! En met wat geluk werd Julien ook uitgekozen als een van de performers voor de show!

Wat is het verhaal achter Disney Junior Dream Factory?
Er is een plek op aarde waar dromen van over de hele wereld worden verzameld om ze om te toveren tot magie die vervolgens over de hele wereld wordt verspreid: het is de Dream Factory. Onze gasten zullen de unieke kans krijgen om deze wonderlijke plaats te ontdekken. Naarmate het verhaal vordert, beseffen ze dat van de zes werknemers in de fabriek er drie natuurlijke dromers zijn - Rotor, Pakking en Stylus - en dat de andere drie meer moeite hebben met dromen. Axel en Spark hebben Fancy Nancy en Vampirina nodig om te leren hoe ze hun dromen kunnen overbrengen, terwijl Miss Mallet, het hoofd van de fabriek, het zo druk heeft met het runnen van de fabriek dat ze is vergeten te dromen. Dankzij Timon en het hele team zal ze weer leren dromen en zal de hele fabriek weer gaan werken.

Hoe bent u te werk gegaan bij het schrijven van de show?
We hebben vele fases en versies doorlopen voordat we tot de uiteindelijke versie kwamen. In onze eerste ontmoeting met Paul dachten we na over het concept en hoe we dromen op het podium zouden uitbeelden. Wat is een droom? Hoe werkt de fabriek? Dit zijn allemaal vragen die we onszelf stelden om de kern van ons verhaal te bepalen. We dachten ook na over welke personages er in voor zouden komen en over de liedjes van Disney Junior die ons verhaal zouden helpen vertellen. Daarna hebben we samengewerkt met Matt Hoverman, een van de schrijvers van de Fancy Nancy Clancy serie. Hij kent Disney Junior door en door en hij leende ons zijn expertise over al deze Characters. We vertaalden ook enkele liedjes en dialogen, maar zorgden er wel voor dat ons verhaal begrijpelijk was buiten de woorden om, via de lichaamstaal en de bewegingen van de personages.

Hoe passen de Disney Junior Characters in het verhaal?
We hebben de Characters uitgenodigd die de werknemers die moeite hebben met dromen het beste zouden kunnen helpen. Voor Axel hadden we echt de hulp nodig van Fancy Nancy Clancy. Hij durft zich niet uit te spreken en wordt nauwelijks opgemerkt. Fancy Nancy Clancy gaat hem leren om zichzelf te durven zijn, om zijn chique en flamboyante kant te uiten, net als zij! Spark heeft een passie voor muziek, maar verstopt zich het liefst in de kleedkamer om gitaar te spelen. Met haar "rockster"-kant was Vampirina het perfecte personage om Spark te helpen zich te laten gelden en haar talent aan de wereld te tonen. Ze is daar geweest, heeft dat gedaan en heeft dezelfde weg bewandeld. En Miss Mallet zit een beetje vast in haar rol als manager. Niets beters dan Timon om haar te leren los te laten en eindelijk zichzelf te ontdekken.

Mickey en Minnie maken ook deel uit van de show.
Wanneer de Factory stuk gaat, zijn onze zes werknemers in paniek en om hen te helpen, hebben ze de experts van hun dromen nodig: Mickey en Minnie! Zij zijn het die op magische wijze alle Disney Junior Characters zullen oproepen om te helpen.

Disney Junior Dream Factory is een show die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Hoe heb je de juiste toon gevonden om de hele familie erbij te betrekken?
Allereerst moesten we trouw zijn aan Disney Junior en dat is waar Matt essentieel was omdat hij alle details kent. Het was noodzakelijk dat de gasten die deze Characters kennen en waarderen, hen vinden zoals ze in onze show zijn. We hebben dit ook bereikt door humor, zoals de grappen van Timon. Rotor, Pakking en Stylus vormen een zeer grappig trio omdat zij Personages zijn met zeer verschillende persoonlijkheden. Rotor is de nerveuze die een beetje bang is voor alles, terwijl Gasket de natuurlijke dromer is die iedereen geruststelt. Dit contrast zorgt voor grappige situaties.

In een ander rijk heeft juffrouw Mallet zich laten opsluiten in deze luchtbel van het dagelijkse werk en is zij het kind in zichzelf uit het oog verloren. Dit thema zal een ander deel van het publiek aanspreken.
Dit is de rijkdom van de show die op verschillende niveaus kan worden bekeken. Gasten kunnen gewoon komen om plezier te hebben en verbaasd te zijn, want deze show zit vol energie met dans, zang, magie, humor - het houdt niet op! Je kunt nog verder gaan en meer verwondering, boodschappen en emoties vinden.

Gasten zullen in staat zijn om een familie-ervaring te delen, door allerlei emoties te gaan en zich te verbinden met verschillende sleutelmomenten in het verhaal.

Het is zo'n ongelooflijke mix!
Het is een soort showkoor: er zijn zes individuele fabrieksarbeiders, maar ze komen allemaal samen rond dezelfde behoefte om te dromen met de hulp van Disney Junior Characters. Dat is hoe de band met het publiek wordt gemaakt. Je komt binnen als gast en op het einde heb je het gevoel dat je deel uitmaakt van deze Factory dankzij de Characters waarmee je je identificeert. Plus, als je live zang, dans en theatrale performance toevoegt, passen alle stukjes op een natuurlijke manier in elkaar. Er is een soort natuurlijke harmonie tussen alle elementen die in deze show worden gemengd.

Over harmonie gesproken, hoe passen de liedjes in de show?
De muziek heeft een essentiële plaats en de liedjes staan echt in dienst van het verhaal. Niets was vrij en gemakkelijk. Er was een enorme hoeveelheid vocaal werk tussen de zes performers die live meerstemmig zingen. Het is net als in ons verhaal - de harmonie tussen onze Characters is dat ieder zijn eigen toon en persoonlijkheid meebrengt om samen hetzelfde lied te zingen. Het "live" aspect van de show brengt een ongelooflijke hoeveelheid energie met zich mee en wanneer je deze zes stemmen samen hoort, is dat magisch! Ik kan de teams die onze performers hebben voorbereid niet genoeg bedanken. Het is prachtig om te zien en te horen. Om het je allemaal op papier voor te stellen en het vorm te zien krijgen is gewoon fenomenaal!

Hoe heb je de liedjes geselecteerd?
We hadden het geluk toegang te hebben tot het Disney Junior repertoire dat buitengewoon rijk is. Met Paul maakten we eerst een lijst van alle liedjes die bij onze Characters hoorden en noteerden we de liedjes die het best pasten in het verhaal dat we wilden vertellen. Op andere momenten begonnen we met het script en zochten we naar liedjes of zelfs delen van liedjes die zouden passen in een bepaald moment van onze show. Nogmaals, Matt was zeer behulpzaam bij deze selecties.

Het script van Disney Junior Dream Factory gebruikt ook veel accessoires. Hoe heb je die bedacht?
Dit was een heel spannend aspect van het maken van de show. We spraken erover vanaf onze eerste ontmoeting met Paul. We vroegen ons meteen af hoe we de dromen tot leven konden brengen op het podium en hoe we deze energie konden verzamelen, wat een directe impact had op de decors en rekwisieten. Zo kwamen we op de "dreamometer" die de in de fabriek verzamelde dromen meet. Er zijn allerlei decorelementen, zoals de buitengewone transporter waarmee mensen kunnen teleporteren. En laten we de glijbaan niet vergeten! Het was een voor de hand liggende keuze omdat het symbool staat voor de kindertijd die onze natuurlijke dromers hebben bewaard. Dit rekwisiet maakte het mogelijk om heel originele Character arrivals te maken in vergelijking met wat meestal op theaterpodia wordt gedaan.

We zochten ook naar manieren om de transformatie van de fabrieksarbeiders fysiek uit te beelden en hoe dat gebeurt. Als Spark de moed heeft om zijn wens uit te spreken om net als Vampirina een rockster te worden, moesten we een gitaar voor hem vinden die bij zijn ambities past! Van daaruit werd een prachtige teamprestatie geleverd door de artistiek directeur, de regisseur, de kostuumontwerper en de rekwisietenontwerper en iedereen bracht zijn verbeelding in om bij te dragen aan het verhaal. Het is weer een andere vorm van harmonie en het niveau van detail in de decors, rekwisieten en kostuums is prachtig!Afbeelding

Franse gebarentaal is op een bijzonder originele manier aanwezig in de show.
Absoluut! Niet alleen hebben we een Franse gebarentolk tijdens de voorstellingen om het publiek te verwelkomen en hen te helpen de show beter te volgen, maar de choreograaf van de show, Pierre Caumon, heeft ervoor gezorgd dat in sommige bewegingen van de dansers de gebarentaal is geïntegreerd. Het is prachtig en gewoon perfect.

Een totaalervaring!
Helemaal! Er is een moment waarop de "vierde muur", de virtuele scheiding tussen het podium en het publiek, verdwijnt. Een echte, meeslepende omgeving wordt gecreëerd omdat we ieders dromen nodig hebben. In die 20 minuten mogen de gasten dromen en zich laten gaan. Het is echt een fijn gevoel, vooral na wat we het afgelopen jaar allemaal hebben meegemaakt. Nu, meer dan ooit, is het belangrijk voor ons om te dromen.

Aanvullende informatie

  • Minimale lengte: 81cm
  • Interesses: Extreme Sensaties
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zaterdag 10 juli 2021 11:32

Laagste prijs kalender