Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

IMAX Enhanced wordt gelanceerd op Disney+ met titels uit het Marvel Cinematic Universe in IMAX’s Expanded Aspect Ratio

november 08, 2021 215
Van Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings tot Iron Man en nog meer, 13 favoriete Marvel-films van de fans zullen voor het eerst thuis te bekijken zijn in IMAX's Expanded Aspect Ratio, op Disney+ Day, op 12 november.

Voor de allereerste keer zullen fans een aantal van hun favoriete Marvel-titels thuis kunnen streamen in IMAX's Expanded Aspect Ratio met IMAX Enhanced op Disney+, dat op 12 november wordt gelanceerd als onderdeel van Disney+ Day, Disney's wereldwijde viering .
 
De nieuwe samenwerking werd vandaag aangekondigd door The Walt Disney Company (NYSE:DIS), IMAX Corporation (NYSE:IMAX), en DTS, een volledige dochteronderneming van Xperi Holding Corporation (Nasdaq: XPER).
 
Met IMAX Enhanced op Disney+:
- Abonnees krijgen meer beeld met IMAX's Expanded Aspect Ratio bij 13 Marvel-titels - het enige wat ze hoeven te doen is op play drukken
- IMAX's Expanded Aspect Ratio is 1:90:1, wat tot 26% meer beeld biedt voor bepaalde scènes - wat betekent dat meer van de actie zichtbaar is op het scherm, precies zoals de filmmakers het bedoeld hebben
- In de toekomst zal de samenwerking nog meer verbeterde audio- en visuele technologie leveren aan Disney+, waaronder meeslepend IMAX-geluid van DTS

De 13 titels die bij de lancering beschikbaar zijn, omvatten de Disney+ première van Marvel Studios' Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings op 12 november, evenals andere fan-favoriete MCU-films zoals Iron Man, Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Captain America: Civil War, Doctor Strange, Thor: Ragnarok, Black Panther, Avengers: Infinity War, Ant-Man and The Wasp, Captain Marvel, Avengers: Endgame en Black Widow (beschikbaarheid van de content verschilt per regio).
 IMAX is 's werelds meest geschikte canvas voor filmmakers om hun visie naar het publiek over de hele wereld te brengen.
"Al meer dan een decennium heeft IMAX filmmakers geholpen om fans mee te nemen door het Marvel Cinematic Universe in de bioscoop en nu steekt die epische reis over naar een nieuwe wereld: thuis", zegt Rich Gelfond, CEO van IMAX. "IMAX, Disney en Marvel Studios geven de fans wat ze willen: de meest meeslepende kijkervaring gedurende de hele duur van een Marvel Studios-film, van de exclusieve bioscooprelease tot de bibliotheek thuis, waar ze de Avengers nu met meer beelden dan ooit tevoren kunnen zien samenkomen."
 
"Disney, Marvel Studios en IMAX werken al jaren samen om 's werelds populairste films naar het grote scherm te brengen en vrijdag beginnen we IMAX-technologie naar abonnees te brengen met IMAX Enhanced in de Disney+-app," zegt Michael Paull, President van Disney+ en ESPN+. "We zijn verheugd om nieuwe waarde te creëren voor Marvel fans en publiek op Disney+ en we kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer IMAX Enhanced functionaliteit aan te bieden."
 
"We zijn verheugd dat fans van de MCU binnenkort de mogelijkheid hebben om IMAX's Expanded Aspect Ratio te ervaren, in hun eigen huis met de lancering van IMAX Enhanced op Disney+", zegt Jon Kirchner, chief executive officer van Xperi. "DTS is er trots op een integraal onderdeel te zijn van IMAX Enhanced en we kijken ernaar uit om in de toekomst meer spannende technologie aan te bieden aan Disney+ abonnees, waaronder het meeslepende en kenmerkende IMAX geluid door DTS."
 
IMAX is 's werelds meest geschikte canvas voor filmmakers om hun visie naar het publiek over de hele wereld te brengen. Met IMAX Expanded Aspect Ratio kunnen filmmakers een meer meeslepende ervaring creëren in theaters en nu ook thuis, zodat het publiek meer van de actie kan zien. Marvel fans hebben lang gevraagd naar meer van de IMAX Experience thuis, en nu met bepaalde IMAX Enhanced functies op Disney+, krijgen abonnees waar ze op hebben gewacht - extra beeld thuis zoals bedoeld door de ongelooflijke teams achter enkele van 's werelds meest populaire films.
 Disney+ Day is een viering die op vrijdag 12 november in The Walt Disney Company tot leven zal komen met nieuwe content releases, fan ervaringen, exclusieve aanbiedingen en meer
Met IMAX Enhanced zullen IMAX en technologiepartner DTS content mogelijk maken die thuis kan worden bekeken met de hoogste getrouwheid, wat ervoor zorgt dat de creatieve intentie van filmmakers volledig is geoptimaliseerd voor een presentatie van IMAX-kwaliteit. Disney+ is de eerste grote streamingdienst die de kijkervaring thuis zal opwaarderen met IMAX Enhanced en zijn abonnees zal belonen met nieuwe manieren om het Marvel Cinematic Universe en meer opnieuw te ervaren.
 
De aankondiging van vandaag is de nieuwste evolutie in de legendarische relatie tussen IMAX en Marvel Studios, waarbij het publiek in 2010 voor het eerst kennismaakte met het Marvel Cinematic Universe in IMAX.
Sindsdien heeft het Marvel Cinematic Universe wereldwijd meer dan 1,6 miljard dollar op IMAX-schermen verdiend, waarmee het de best verdienende franchise in de IMAX-geschiedenis is. Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame waren de eerste films die volledig met digitale IMAX-camera's zijn opgenomen en alle titels die op 12 november beschikbaar zijn, bevatten selecte sequenties in IMAX's Expanded Aspect Ratio.
 
Disney+ Day is een wereldwijde viering die op vrijdag 12 november in The Walt Disney Company tot leven zal komen met nieuwe content releases, fan ervaringen, exclusieve aanbiedingen en meer.
 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 10 november 2021 09:11

Laagste prijs kalender