Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

The Art of Big Hero 6

september 20, 2022 301
Walt Disney Animation Studio's eerste superhelden actiefilm, Big Hero 6, vertelt het verhaal van Hiro Hamada, een briljant wonderkind met enorme kennis van robots. Hij moet zien te voorkomen dat hightech stad San Fransokyo verwoest zal worden. Met de hulp van zijn beste compangnon, de robot genaamd Baymax, gaat Hiro de strijd aan met een samengesteld team van nieuwe strijders tegen het kwaad om hun stad te redden.

Geïnspireerd door de Marvel stripboeken met dezelfde naam werd het verhaal samengesteld. Hierbij werd de tekenstijl en acties van de stripboeken vertaald naar een variant die de film zijn unieke look geeft. Het boek The Art of Big Hero 6 is gevuld met vele concepttekeningen, waaronder schetsen, storyboards en meer. Daarnaast worden de vele tekeningen en afbeeldingen vergezelt door quotes en interviews van de filmmakers voor wat extra achtergrondinformatie van het productieproces.


Inhoudsopgave
Preface by John Lasseter – Pagina 6
Foreword by Don Hall and Chris Williams – Pagina 7
Introduction: A Super Hero Movie With Heart – Pagina 9
The World of Big Hero 6 – Pagina 12
The Characters of Big Hero 6 – Pagina 74
Cinematography – Pagina 146
Color Script – Pagina 154
Acknowledgments – Pagina 159


Over de schrijfster
De schrijfster van dit boek is Jessica Julius is creative executive van de Walt Disney Animation Studio's. Ze werkte onder meer als Story Production Stupervisor aan de Oscar-winnende Disneyfilm Frozen, maar werkte daarnaast ook mee aan diverse andere recentere Disneyfilms. Voor het voorwoord werden John Lasseter, Don Hall en Chris Williams gevraagd. Lasseter is bij velen bekend door zijn werk aan vele succesvolle films. Hall regiseerde, samen met Williams, de film Big Hero 6.

Specificaties van het boek
Titel: The Art of Big Hero 6
ISBN: 9781452122212
Cover: Hardcover met stofomslag
Aantal pagina’s: 168
Formaat: 28 x 22,8 cm
Taal: Engels
Geschreven door:  Jessica Julius
John Lasseter (voorwoord)
Don Hall (voorwoord)
Chris Williams (voorwoord)
Uitgever: Chronicle Books
Uitgegeven: 20 oktober 2014


Wil je je boekenkast uitbreiden met dit boek of andere Disney-boeken? Kijk dan snel naar de beschikbaarheid bij Bol.com en Amazon!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zaterdag 17 september 2022 16:16

Laagste prijs kalender