Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Een voorproefje van Jerrod Maruyama's werk in het nieuwe prentenboek, Tim Burton's The Nightmare Before Christmas: 13 Days of Christmas

juli 02, 2021 712
Als je een fan bent van Jerrod Maruyama's unieke Disney-geïnspireerde kunstwerken, herinner je je misschien zijn 2018 merchandise-collectie geïnspireerd op Tim Burton's The Nightmare Before Christmas, die zijn schattige kunststijl naar een aantal van onze favoriete inwoners van Halloween Town bracht.

Nu kunnen fans zijn kunstwerken op een gloednieuwe manier ervaren wanneer dertien dagen angstaanjagend feestelijk plezier tot leven komen in het nieuwe prentenboek, Tim Burton's The Nightmare Before Christmas: 13 Days of Christmas.

De tekst van gerenommeerde Imagineers Steven Davison en Carolyn Gardner verandert tortelduiven en Franse kippen in zwevende kaarsen en liefdesdrankjes. Als je dat combineert met Maruyama's schattige griezelige kunststijl, is het de perfecte griezelige draai aan kersttradities! We geven je een exclusieve eerste blik op wat er gebeurt als twee feestdagen botsen en een interview met Jerrod zelf.

Q: Vertel ons eens iets meer over hoe dit project tot stand kwam.
A: Ik heb verschillende boeken voor Disney geïllustreerd en dit was slechts één van de titels die toevallig op mijn pad kwamen. Ik was blij en vereerd toen ik werd benaderd door Disney Art Director Brent Ford om dit project op mij te nemen. The Nightmare Before Christmas is een van mijn favoriete films en de Holiday overlay van de Haunted Mansion in Disneyland is gewoonweg perfect. Dus, dit was een droomopdracht voor mij.
Q: Hoe was het om de bewoners van Halloween Town opnieuw te bezoeken voor dit prentenboek?
A: De film heeft zo'n aparte look dat het een hele uitdaging was om de personages op een iets kindvriendelijkere manier te herinterpreteren. Maar het was een uitdaging die ik met beide handen aanvaardde. Dat is wat ik het liefste doe met mijn werk.
Q: wie zijn je favoriete Nightmare Before Christmas personages om te illustreren?
A: Het is zo moeilijk om te kiezen. Scary Teddy is een van mijn favorieten. Hij is een geweldige combinatie van schattig en griezelig en dat is altijd leuk om mee te spelen. Ik hou van het contrast – zo maak ik de meest interessante ontwerpen.
Q: Wat zijn de verschillen tussen illustreren voor een prentenboek en illustreren voor prints en merchandise?
A: Er is geen groot verschil in termen van het daadwerkelijk maken van het werk. Al mijn kunst wordt digitaal gemaakt met Adobe Illustrator. Hoewel al mijn kunst elementen heeft van het vertellen van verhalen hebben illustraties voor boeken een veel specifieker doel. De beelden moeten de woorden van het manuscript op een zeer directe manier overbrengen - vooral wanneer je illustreert voor een jonger publiek. Ook de setting is veel belangrijker bij het illustreren van een boek. Voor zoiets als dit 'Nightmare' boek moest ik referenties uit de film gebruiken om te proberen dingen te laten lijken op wat we op het scherm zien.

Tim Burton's The Nightmare Before Christmas: 13 Days of Christmas is vanaf 6 juli overal verkrijgbaar waar boeken worden verkocht. Ga voor meer informatie naar DisneyBooks.com. Doe mee met de feestelijke pret!
Beoordeel dit item
(0 stemmen)